Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet får rekordhøy oppslutning på Kantar TNS sin april-gallup for TV 2. Der går det fram at partiet er større enn Fremskrittspartiet, med en oppslutning på hele 15,8 prosent.

Ikke siden før folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994 har partiet hatt så stor oppslutning.

Den store taperen på gallupen er Arbeiderpartiet, som for første gang siden de tapte valget i 2013 havner på under 30 prosent.

Historisk

Senterpartiet gjør det derimot så bra at en representant på Stortinget fra Oslo er innen rekkevidde. Dette vil isåfall være historisk, og første gang på 20 år.

Og dersom det blir tilfellet, er det Aisha Naz Bhatti som får plassen.

TV 2 møter Bhatti, som er oppvokst på Holmlia, på en kaffebar på Grünerløkka i Oslo.

– Jeg tror ikke det er så veldig store forskjeller på folk på bygda og i byen. De grunnleggende behovene er de samme, sier hun til TV 2.

– Motstand mot det gjeldende

Bhatti mener Senterpartiet er et parti for folket.

– Jeg tror folk føler seg overkjørt. Det vekker motstanden mot det gjeldende. Beredskapen ute i distriktene strupes, vi trenger hverandre. Det handler ikke om menneskene innenfor Ring 3, men om maktkonsentrasjonen innenfor Ring 3, sier hun.

Hun mener særlig arbeidsinnvandring er en stor utfordring.

– Oslo merker arbeidsinnvandringen mest. Arbeidsinnvandring og sosial dumping, konsekvensene av EØS-avtalen, sier hun.

Støre positiv

Jonas Gahr Støre er positiv fram mot valget, til tross for at pilene så langt peker nedover.

– Det er ikke noen gode tall for oss, men det budskapet som kommer fram her, er at det er flertall for skifte. Det er den viktige tendensen inn mot valget, og så tror jeg Arbeiderpartiet kommer til å være langt oppe på 30-tallet når vi nærmer oss valget, sier Støre til TV 2.