Gytkjær ødela VIFs snuoperasjon i målfest

Da Vålerenga trodde de hadde kjempet seg til 3-3 og ett poeng, dukket Frederik Gytkjær (24) opp og skjøt Haugesund til seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-VIF 4-3

Se målene øverst

Det ble en målrik og underholdende affære i haugesundsregnet.

Et svakt VIF lå under 1-3, men kjempet seg til 3-3 før Frederik Gytkjær ordnet Haugesund-seier med sin 4-3-scoring sekunder før ordinær tid var omme.

– Det var en fin følelse, fantastisk. Det er første seier for laget og meg som ny spiller i Haugesund. Det kunne ikke ha startet bedre for meg, sa Gytkjær, som nå har tre mål på to kamper, til TV 2.

– Nicklas Bendtner gjør det bra for Rosenborg, blir det en dansk toppscorerduell?

– Vi får se hva det blir til. Bendtner er kjempefavoritt, smilte Gytkjær.

– Det er helt forferdelig. Vi taper ett poeng. Jeg synes gutta gjør en bra kamp, sa Keita til Eurosport etter kampen.

Ronny Deila sa til TV 2 at han var skuffet over de enkle målene laget slapp inn, men gledet seg over å ha scoret tre.

Kontroversiell scoring

Kampens kontrovers kom to minutter etter pause da Shuaibu Lalle Ibrahim (20) la på til 3-1 med sin andre scoring.

Haugesund hadde kast på midtbanen etter at VIF sparket ballen ut på grunn av en skade på egen spiller.

De kastet ballen nedover langs sidelinjen på VIFs halvdel for å vise fair play. Markus Nakkim fikk ballen og sendte den inn mot femmeterstreken foran keeper Sandberg.

Da hadde Ibrahim begynt å lukte en farlig situasjon. Han var på plass da Sandberg på klønete vis bommet på ballen da han skulle skyte den bort. Ibrahim fikk en enkel jobb med å score sitt andre for kvelden.

– Det er en tue der. Selv Neuer hadde bommet på den ballen, sa VIF-trener Ronny Deila etter kampen.

Måten målet kom på fikk det til å koke for en del VIF-spillere og på VIF-benken. De mente Ibrahim ikke fulgte fairplay-sedvanen og presset for tidlig.

Ny scoring fra Gytkjær

Den blytunge regnskyen som dekket store deler av Vestlandet torsdag gjorde seg også gjeldene over Haugesund. Lagene måtte slite med en tung og våt gressbane.

Det tok ikke lang tid før det var duket for sesongens andre nettkjenning fra Frederik Gytkjær.

Mot Strømsgodset i serieåpningen brukte dansken rekordkorte 19 sekunder på å score. Nå tok det et kvarter.

Lillebroren til Christian Gytkjær fikk ballen på 16 meter og forsøkte å plassere ballen i et kryss. Den gikk ikke rett i krysset, men istedenfor via en VIF-forsvarer og i nettet.

– Jeg måtte få litt hjelp, sa dansken til Eurosport i pausen.

Huseklepp serverte

Dette åpnet en god periode for Haugesund. Erik Huseklepp var nær ved å øke til 2-0, men kom for sent på et innlegg foran mål. Det var også nær 2-0-ledelse etter 28 minutter da Jonathan Tollås Nation rotet det til og lot Shuaibu Lalle Ibrahim komme alene med keeper Marcus Sandberg, som reddet.

2-0 kom derimot fra Ibrahim etter 37 minutter. Huseklepp, som hadde en god kamp, fikk en elendig klarering rett i beina og spilte igjennom nigerianeren, som scoret sikkert.

Minutter etterpå fikk VIF hjelp fra uventet hold etter at et frispark ble slått inn i feltet. Haugesunds Vegard Skjerve var uheldig og headet ballen i eget nett til 2-1.

Keita scoret sitt første

Like etter pause gikk Haugesund opp til 3-1 ved Ibrahim. Haugesund dominerte kampen i perioden etter scoringen, men så foretok Vålerenga noen bytter.

Inn kom Muhamed Keita og 18-åringen Magnus Grødem.

Keita fant nettmaskene etter 70 minutter da en del rot foran Haugesunds mål til sutt førte til at han fikk banke inn sitt første for Vålerenga fra kort hold. 3-2.

Så var det den andre innbytterens tur. Magnus Grødem (18) stanget et nydelig innlegg fra Robert Lundström i mål. 3-3 og VIF øynet håp om ett poeng og kanskje seier.

De to byttene lignet på coaching i verdensklasse fra Ronny Deila. Men så skulle Frederik Gytkjær ødelegge alt for bortelaget. Like før ordinær tid var over ble en ball stusset videre, som dansken fikk med seg og skjøt i nettet.

Tre mål på to kamper gjør at han er på god vei til å ta opp arven etter storebror Christian.

Etter to serierunder har begge lag én seier og ett tap.