IKKE NOE Å KLAPPE FOR: Det går ikke helt veien for USAs president Donald Trump. Her med Neil Gorsuch, som er hans valg som ny høyesterettsdommer.
IKKE NOE Å KLAPPE FOR: Det går ikke helt veien for USAs president Donald Trump. Her med Neil Gorsuch, som er hans valg som ny høyesterettsdommer. Foto: Carolyn Kaster / NTB scanpix

Demokratene i Senatet blokkerte godkjenning av Trumps dommerkandidat

Demokratene i Senatet har i en avstemning blokkert nominasjonen av Neil Gorsuch som ny høyesterettsdommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demokratene i Senatet har i en avstemning blokkert nominasjonen av Neil Gorsuch som ny høyesterettsdommer.

Donald Trumps dommerkandidat gikk ikke videre i torsdagens avstemning, fordi 44 av de 100 senatorene i kammeret motsatte seg nominasjonen. Republikanerne trenger 60 stemmer for å avslutte debatten og gjennomføre avstemningen om den faktiske nominasjonen.

Demokratenes opptrinn i Senatet torsdag omtales som et politisk jordskjelv fordi Republikanerne har varslet at de dermed vil endre de mangeårige reglene for godkjenning av høyesterettsdommere.

Dersom Republikanerne gjør dette, vil det heretter bare kreves rent flertall, ikke 60 stemmer å godkjenne Gorsuch og kommende kandidater til høyesterett.

Gorsuch, som er president Donald Trumps valg som ny høyesterettsdommer, har stor republikansk støtte. En rekke demokrater var derimot misfornøyd med Gorsuchs svar under utspørringen i mars.

49-åringen har blant annet fått kritikk for å ikke svare tydelig om sine personlige meninger om abort, valgkampfinansiering og flere andre saker.

(©NTB)