Sterk Brann-seier etter Orlovs superinnhopp

Vant 3-0 etter mål og målgivende fra Jakob Orlov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Strømsgodset 3-0

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

Jakob Orlov ble benket til fordel for Torgeir Børven fra start, men svensken kastet ikke bort tiden da han ble byttet inn med 25 minutter igjen.

Først var han nest sist på et Strømsgodset-selvmål, før han selv stanget inn 3-0 i det som ble en komfortabel Brann-seier.

Gjestene fra Drammen skapte knapt en målsjanse, og fjorårets sølvvinnere var like solide defensivt som i fjor.

– Her hjemme skal vi være gode. Vi holder fortet. Det er en del av spillestilen vår å være godt strukturert defensivt, det virker som om vi ikke slipper til noe, sier Kristoffer Barmen til MAX etter kampen.

Og det de manglet i killer instinct kom svensken med mot slutten av kampen.

– Det er elleve spillere på banen, og som innbytter må du også bidra når du kommer på banen. Man trenger hele laget for å vinne kamper, sier Orlov til MAX.

Akkurat det trener Lars-Arne Nilsen ønsket seg i bursdagspresang på 53-årsdagen.

– Det var en solid kamp av oss i dag. Vi hadde åtte-ti sjanser og scoret tre mål, mens de ikke skapte en sjanse, sier Nilsen til MAX etter kampen.

– Det er en vanvittig morsom måte å feire bursdagen på. Tre poeng var en perfekt gave.

Barmen stjal mål fra Børven

Da Daniel Braaten ble syk før kampstart, kom Amin Nouri inn på høyrebackken, mens Gilli Rolantsson ble flytte opp på venstre kant.

Rolantsson markerte seg umiddelbart med et godt innlegg som Deyver Vegar var nær å komme på.

Men Brann måtte ikke vente lenge på ledermålet. Et godt slått frispark fra Fredrik Haugen fant Sivert Heltne Nilsen som headet ballen tilbake til Torgeir Børven.

Børven prøvde å avslutte, men var under sterkt press fra Godset-forsvaret og fikk ballen bak seg. Spissen fikk imidlertid ballen i retning mål på finurlig, og trolig ubevisst, vis via hånden. Ballen var i ferd med å gå i mål da Kristoffer Barmen kom stormende og pirket inn ledermålet før åtte minutter var spilt.

– Det var en fæl start, og skuffende ettersom vi visste at de er gode på dødball, sier Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til MAX.

– Det blir vanskelig å reise til Bergen å vinne når man gir bort slike mål.

Hjemmelaget var klart best i den første omgangen, og burde doblet ledelsen på et nytt frispark noen minutter sener, men sjansemessig tørket det litt ut etterhvert.

Godt bytte

I det øs pøsende regnværet var begge lagene innstilt på at det ble mer krig enn finspill.

Det preget også den andre omgangen som fortsatte sjansefattig.

20 minutter ut i den gjorde imidlertid Lars-Arne Nilsen grepet som ble avgjørende.

Jakob Orlov og Steffen Lie Skålevik kom inn for Torgeir Børven og Deyver Vega.

Åtte minutter senere stod det 2-0. De to innbytterne kombinerte før Orlov slo hardt inn. Ingen Brann-spillere kom på ballen, men det gjorde en uheldig Lars Christopher Vilsvik som satte ballen i eget mål.

Fem minutter senere var Orlov enda mer sentral. Et innlegg fra Fredrik Haugen fant svensken som stanget inn sitt andre mål for sesongen - og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

– Jeg kom opp ganske fritt og fikk score, sier Orlov til MAX etter kampen.