Neville tror på United-oppvask i sommer:

– Vil hente seks, sju eller åtte spillere

Manchester United-legenden Gary Neville tror José Mourinho vil bygge et lag i sin egen stil, og at sesongavslutningen blir skjebnemåneder for mange spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se kampreferat fra Manchester United-Everton 1-1 øverst.

Med ni kamper igjen av Premier League-sesongen ligger Manchester United på sjetteplass.

Til tross for 20 kamper uten tap, en rekke berget av Zlatan Ibrahimovics overtidsstraffe mot Everton, sliter Jose Mourinhos mannskap med å sikre seg en plass i topp fire som gir innpass i Champions League.

Laget henger fortsatt med i Europaligaen, men med mindre lagets prestasjoner resten av sesongen blir bedre, tror en klubblegende at det er på tide med en opprenskning i Manchester United-stallen.

– Dersom noe går drastisk galt og de blir slått ut av Europaligaen og sliter med å kvalifisere seg for topp fire, tror jeg José Mourinho vil gjøre drastiske endringer, sier Gary Neville til BBC Radio Five Live.

– Han har gitt laget et år nå for å vise hva de kan. Chris Smallingene, Phil Jonesene, Marcos Rojosene og Daley Blindsene av denne verden... Dersom de ikke presterer fra nå av og inntil slutten av sesongen tror jeg man vil se seks, sju, kanskje åtte nye signeringer i sommer, og et ekte José Mourinho-type lag som blir bygget.

I tilfelle får Zlatan Ibrahimovic viljen sin. Han har bedt klubben om å vise muskler i overgangsvinduet.

Trøbbel for flere

Forrige sommer nøyde Mourinho seg med fire forsterkninger i form av Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba.

Etter en svak start på sesongen har United hevet seg, men på de 20 ligakampene United har spilt uten å tape er det også blitt ni uavgjorte. Og de fleste av dem på hjemmebane.

I tillegg til de Gary Neville nevner over kan nok flere andre ligge tynt an når José Mourinho feller dommen over spillerne sesongen 2016/2017. Blant annet noen unge lovende talenter.

Etter Everton-kampen fikk både Luke Shaw og Marcus Rashford passet påskrevet av United-manageren.

Rashford har ikke scoret siden siden september. Det bekymrer Mourinho.

– Jeg må hjelpe ham, ikke drepe ham. Men jeg må få prosessen til å gå fortere, for Manchester United kan ikke vente, sa portugiseren.

– Vi har spilt 20 kamper uten å tape, og det er ikke nok fordi vi ikke vinner mange nok av kampene. Vi må få ungene til å vokse opp. Manchester United har ikke tid til å vente, sa United-manageren.

Desperat forsøk

Mourinho hevdet at han fjernstyrte Shaw, som også fikk kritikk for sin holdning til trening og profesjonalitet.

Portugiserens behandling av Shaw har fått mange til å stusse, også Neville.

– Jeg vet at han har slitt med en skade, men det må være noe fundamentalt galt om manageren stiller spørsmål ved holdninger, treningsprestasjoner og lyst hos en 21-åring som har verden for sine føtter, sier Gary Neville.

– Da Luke Shaw signerte for Manchester United var jeg sannsynligvis involvert i speidingen og jeg anbefalte ham fordi jeg trodde han ville være en venstreback for Manchester United de neste ti årene. Man ville tro at han var en fantastisk spiller, men han har bare ikke gjort det.

Den tidligere høyrebacken, nå Sky Sports-eksperten, hevder at Sir Alex Ferguson trolig ville gitt Shaw hårføneren også om han hadde et holdningsproblem, men at det nok ville vært gjort bak lukkede dører.

Men desperate tider krever kanskje desperate tiltak.

– Man tenker kanskje at dette vil være det siste desperate forsøket fra José for å se om han kan få noe av det han vet er potensialet til Luke Shaw ut av ham.

Selv sier Luke Shaw at han ønsker å bli værende i klubben.

– Jeg vil kjempe til siste sekund, fordi jeg ønsker å være i denne klubben, sier Shaw.

– Jeg går gjennom en fase, der alt på en måte går mot meg. Men jeg vil dette så sterkt. Jeg vil vie at alle tar feil. Det som har skjedd går hardt innpå meg, fordi dypt nede er det ikke meg som en person.