Norsk pokers gudfar:  – Hver turnering kan bli min siste

Thor Hansen neket å gi opp pokerlivet.
Thor Hansen neket å gi opp pokerlivet. Foto: TV 2
Han har levd av, for og med poker hele livet, og han er verdensmester og europamester flere ganger. Men denne motstanderen kan ikke Thor Hansen vinne over.

Thor Hansens talent for kortspill, og da spesielt poker, har sørget for et liv de fleste av oss kun ser på film.

Festing med Hollywood-kjendiser, gambling, fengsel, og penger, enorme mengder med penger. Dette er noen av ingrediensene i det begivenhetsrike livet til mannen som blir kalt norsk pokers gudfar.

Verdensmester

To ganger har Hansen blitt verdensmester i poker. Første gang i 1988, og deretter igjen i 2002. Han er europamester to ganger, og nasjonal pokermester i åpne turneringer i flere land. Gudfaren er høyt opp på verdensrankingen av de som har flest pengeplasseringer i World Series of Poker (WSOP).

Gambler bort alle pengene

Hans gudegave som pokerspiller har sørget for at han har vunnet pengepremier for opp mot 150 millioner kroner. Men, Thors kjærlighet for gambling og betting, og da spesielt på hester, har gjort til at han har tapt alle pengene.

– Etter at jeg vant en turnering i poker og fikk litt penger, så gikk det nok ikke så veldig lang tid før jeg hadde spilt dem bort igjen på noe annet, humrer den karismatiske 69-åringen til TV 2.

Verdensrekord

I januar 2012 tok livet til Thor en brå vending. Etter en tid med store smerter oppsøkte han en klinikk hjemme i Las Vegas. Der fikk han påvist diagnosen tykktarmskreft med spredning, og fikk beskjed om at han hadde fire-fem måneder igjen å leve.

– Etter den beskjeden flyttet jeg tilbake til Norge for å få hjelp der, og spesialisten der sa at jeg var heldig om levde ett år. Nå har det gått over fem år og jeg har passert 232 cellegiftkurer. Det sies at det er verdensrekord, sier han med et stort glis om munnen.

Takker kona og pokeren

Thor er en veldig positiv mann og ser lyst på tilværelsen. Noen dager kan være smertefulle, men stort sett går det bra. Han er ærlig på at hadde det ikke vært for kona og pokeren, så had

– Jeg har det fint jeg. Jeg har verdens beste kone som tar godt vare på meg. Hadde det ikke vært for Marcella så hadde jeg nok ikke levd i dag. Kona og det fantastiske samholdet i det norske pokermiljøet, er nok grunnene til at jeg fortsatt er oppegående.

Mangler NM-tittelen

Thor har vunnet det meste av pokerturneringen opp gjennom årene, men mangler en av de mest prestisjetunge; Norgemestertittelen.

– Jeg skulle gjerne fått med meg en NM-tittel, jeg var nær med tredjeplassen min i 8-game tidligere denne uken, men det holdt ikke helt inn. Jeg vet jo aldri om den neste pokerturneringen er min siste, så jeg får legge inn et ekstra gir for å sikre den denne uken

Poker på TV 2 Sportskanalen

Følg Thor Hansen vei mot NM-tittelen på TV 2 Sportskanalen, Sumo og få full informasjon om alle som er med i alle øvelsen i livesenteret på live.tv2.no

Kom gjerne med spørsmål og innspill til våre folk i Dublin. Programleder Fin Gnatt, pokerekspert Sverre Krogh Sundbø og reporter Davy Wathne har med seg aktuelle gjester i studio og følger alle utdelte kort direkte fra Citywest Hotel utenfor den irske hovedstaden. Meld oss på twitter ved å bruke #2poker

NM-vinnere denne uken:
Texas Hold´em Fixed Limit: Andreas Høivold
8-game: Svein-Jørgen Kristensen
Senior Event: Tor Gunnar Kise
Heads up: Per Arne Dahl
Ladies Event: Tone Linnea Marthinsen
Pot Limit Omaha: Rudi André Johnsen

Lik TV 2 Sporten på Facebook