BLOGGERE: Flere bloggere har reklamert for produktet og omtalt det varmt. 
BLOGGERE: Flere bloggere har reklamert for produktet og omtalt det varmt.  Foto: Skjermdump

elsket av bloggere:

Populært skjønnhetsverktøy markedsføres knallhardt – får huden full av ekspertene

Hudrulleren Skin Renewal har blitt supertrendy. Men produsenten innrømmer at de ikke har dokumentert effekten. — Som fint sandpapir, sier hudlege.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du har sikkert sett den - på blogger, Facebook og Instagram; en glitrende rulle som skal være løsningen på hudproblemene dine. Produktet heter Skin Renewal, og omtales av norske toppbloggere som «et must blant hudprodukter».

Skin Renewal, som består av en hudrulle med nåler og et serum, skal redusere rynker, fjerne arr, pigmentflekker, akne og stimulere kollagen-produksjonen. Dette fremkommer i produsenten og norske bloggeres markedsføring.

Helsekontrollen har testet om det populære produktet fungerer. Hele reportasjen kan du se på torsdag klokken 20.00 på TV2.

Utsolgt

Produsenten skal ha blitt utsolgt for Skin Renewal etter at norske bloggere anbefalte det. Swiss Clinic er medgir at de betaler bloggere for å markedsføre hudrulleren, men nekter å svare på hvor mye bloggerne får betalt. Ifølge Dagens Næringsliv får de største bloggerne ofte 50.000 til 80.000 for å skrive et annonsørinnlegg.

Men fungerer hudproduktet som markedsføres så hardt?

Helsekontrollen har undersøkt om behandlingen faktisk virker. Helsekontrollen fått tre kvinner og to menn til å bruke Skin Renewal-rulleren i 30 dager. Før og etter behandlingen ble testpersonenes hud scannet.

VIDUNDERRULLE? Dette hudproduktet har fått massiv omtale i bloggverdenen den siste tiden. Men virker det? Her tester Helsekontrollens programleder Marte Spurkland. 
VIDUNDERRULLE? Dette hudproduktet har fått massiv omtale i bloggverdenen den siste tiden. Men virker det? Her tester Helsekontrollens programleder Marte Spurkland. 

To av testpersonene fikk ingen effekt av behandlingen, mens to fikk noe jevnere hudtone. En av deltagerne fikk også litt mindre linjer i overhuden i øyepartiet.

Hudlege Joar Austad mener effekten testpersonene har opplevd kun er midlertidig.

— Rulleren er som et fint sandpapir; som kanskje er et litt billigere alternativ. Hvis det er målt kort tid etter at man har rullet dette på kommer det mer blod til huden. Da får du litt økt volum, konsistens og kanskje fasthet. Men det er rett etter behandlingen, sier han.

Lege og hudekspert Rolah O. Lønning, som har vurdert produktet, tror ikke rulleren er egnet til å gjøre det reklamen lover.

— Nålene i rullen er veldig korte. Jeg tror ikke de vil trenge dypt nok til å gi noen veldig stor effekt. I det tilhørene serumet er det hovedsakelig fuktighetsgivende ingredienser, så jeg tenker at dette ikke vil være særlig «antiaging», sier O. Rønning.

— Studier som viser at det fungerer

Produsenten Swiss Clinic deler ikke ekspertenes skepsis.

— De studiene vi har sett på viser at det faktisk fungerer. Dette er en kosmetisk behandling, så det er heller ikke våre ambisjoner at huden skal bli for opprørt, sier gründer av Swiss Clinic, Sebastian Gordon. Han er uenig i at korte nåler gir dårligere effekt.

Han innrømmer at de ennå ikke har utført noen studier på deres produkt. Men han mener at annen forskning støtter opp om at virkestoffene i serumet kan fungere slik Swiss Clinic reklamerer med.

— Vi er også i gang med å igangsette en studie på vårt eget produkt nå, sier Gordon.

Fakta: Slik testet vi

  • Fem personer testet Skin Renewal fra Swiss Clinic i 30 dager.
  • Dette er ikke en vitenskapelig test, men en brukertest utført av Helsekontrollen for å se om vi kunne oppnå effekt av produktet.
  • Før testpersonene begynte med behandlingen fikk de scannet ansiktet med en Visiamaskin hos Skintech. Apparatet analyserer huden og kan vurdere hvor mye rynker, linjer, porer og pigmentflekker man har.
  • Testpanelet behandlet huden hver kveld i fem til syv dager etter produsentens anbefalinger. I like mange dager lot de huden hvile, før de startet opp igjen behandlingen etter pausen.
  • Etter 30 dager scannet de ansiktshuden på nytt for å se om behandlingen hadde hatt virkning.