Russetiden starter fredag, og en av dem som skal være russ i år er Embla Borge. Det er en tid moren Sunniva Borge har gruet seg til.

– For å gjøre noe med frykten for russetiden startet jeg blogg, sier moren, som var gjest på God Morgen Norge sammen med datteren torsdag morgen.

Sunniva Borge sier hun ville bli litt mer venn med russetiden, som hun tidligere hadde et ganske dårlig forhold til.

Redd for ulykker

Grunnen til at hun valgte å starte en blogg, er at blogging er en rask måte å kommunisere på. Hun mener også at den treffer målgruppen, som primært er russen.

– Det er veldig hyggelig at også mange voksne leser bloggen, sier hun.

Russemammaen sier det er mye som har skjedd siden hun var russ i 1985, og tenker at det hele har eskalert.

– Det jeg er aller mest engstelig for er at hun skal komme til skade. Det skjer ulykker hvert år og det skjer voldtekter hvert år.

Mener foreldre gruer seg for mye

Datteren Embla Borge synes det er gøy at moren blogger om russetiden, og sier de har fått mange positive tilbakemeldinger på bloggen.

– Både jeg og vennene mine synes det er kult at hun er mer ungdommelig, og gir litt av seg selv på en måte man vanligvis ikke ser foreldre gjøre.

Hun synes kanskje at russeforeldre har en tendens til å grue seg litt mer til russetiden enn det som er nødvendig.

– De har lett for stresse. Det man leser i mediene om at russen voldtar og drikker for mye og handler på legevakta er skrekkhistorier. Da er det viktig å ikke sette alle i samme bås og tenke negativt, sier datteren.

Se hele intervjuet med Embla og Sunniva Borge i videovinduet øverst!