FÅR BRUK FOR SOLBRILLENE: Roy Hodgson er ansatt som rådgiver i den australske klubben Melbourne City.
FÅR BRUK FOR SOLBRILLENE: Roy Hodgson er ansatt som rådgiver i den australske klubben Melbourne City. Foto: Paul Ellis

Hodgson har fått ny jobb

Roy Hodgson er på plass i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roy Hodgson har vært uten jobb siden han trakk seg som engelsk landslagssjef etter kvartfinale-exiten for Island i EM, men nå er treneren tilbake i fotballen.

Hodgson er ansatt som rådgiver i den australske klubben Melbourne City, skriver The Guardian. Klubben eies av City Football Group, som også sitter på eierskapet i blant andre Manchester City.

Hodgson skal ikke være aktuell som trener, selv om laget er under ledelse av Michael Valkanis på midlertidig basis.

– Det er derfor det er bra å være en del av City Football Group. Det er bra når du kan forene fotballfolk. Det var satt av ti minutter til et møte i dag, men det endte opp med å bli én time. Vi er så heldige som får ha ham her. Han har så mye erfaring som kan hjelpe oss, sier Valkanis ifølge The Guardian.

Hodgson kommer til å tilbringe den neste måneden i Australia, og vil overvære fredagens kamp mot Adelaide United. Melbourne City har blant andre tidligere Stoke-målvakt Thomas Sørensen og tidligere Everton-spiller Tim Cahill i stallen.

Melbourne City ligger på andreplass i A-League med 17 poeng opp til serieleder Sydney.

City Football Group eier klubbene Manchester City, Melbourne City, New York City og Yokohama F. Marinos. Nå har de også ekspandert til Sør-Amerika, skriver Daily Mail. Gruppen har kjøpt uruguayanske Atlético Torque på nivå to. De har også inngått et samarbeid med Atlético Venezuela i en øverste venezuelanske divisjonen.

Det er ikke første gang Hodgson er engasjert utenfor Europa. Fra 2002 til 2004 var den tidligere Viking-treneren landslagssjef for De Forente Arabiske Emirater. Han har også vært manager for klubber som Blackburn, Liverpool, Inter, Fulham, West Bromwich og FC København.