Stakk kølle i skrittet på motspiller – risikerer karantene

Frisk Asker har valgt å rapportere inn en situasjon som kan sette Dennis Sveum på benken i den fjerde finalekampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I andre periode i onsdagens finalekamp mellom Stavanger Oilers og Frisk Asker kjører Oilers Dennis Sveum køllen i skrittet til Frisks Magnus Tveit Geheb.

Se video øverst i artikkelen!

Dommerene reagerer ikke på situasjonen, men nå har Frisk Asker valgt å rapportere inn hendelsen til Norges Ishockeyforbund.

Det bekrefter daglig leder Ole G. Haug til TV 2.

– Han gjorde det samme ti sekunder tidligere

Noe som betyr at Sveum kan måtte stå over fredagens fjerde NM-finale.

– Det er kjedelig hvis det skal bli sånn at vi skal melde inn hverandre hele veien i sluttspillet. Jeg sier ikke at det var en pen situasjon, men hvis du ser på video fra kampen ser du at han gjør det på meg ti sekunder tidligere. Vi kunne også meldt inn at han gullhjelmen deres (Ryan Hayes jou.anm) taklet Henrik Solberg i hodet første kampen, men det valgte vi å ikke gjøre. Så det får Asker stå for, sier Sveum til TV 2.

Han mener listen burde legges høyere i en NM-finale.

– Du må se alvorlighetsgraden i det, og den der hvor han ikke blir skadet en gang syns jeg er litt trist at skal bli sånn, mener Oilers-backen.

– Frisk har tydeligvis endret mening

Etter tre finalekamper står det 2-1 i favør Stavanger Oilers, og onsdagens kamp endte med en 5-1-seier for siddisene hjemme i DNB-Arena.

Nå frykter Sveum at han må stå over fredagens kamp i Asker.

– Man vet jo aldri. Det er opp til dommerutvalget, så det får ikke jeg gjort noe med. Jeg håper at jeg spiller i morgen, og hvis ikke så klarer gutta seg uten meg også.

Sportsdirektør Pål Haukali Higson hadde akkurat mottatt meldingen om innrapporteringen da TV 2 snakket med han torsdag formiddag.

– Jeg fikk akkurat mailen fra Ishockeyforbundet om at situasjonen er innrapportert, så vi får sette oss ned å se på situasjonen og gi et svar, sier Higson til TV 2.

Sportsdirektøren er lite fornøyd med det han mener er en kuvending i Asker.

– Jeg husker det var noen i Frisk som var veldig imot at vi innrapporterte en hendelse for en stund siden, men nå er nå en gang regelverket sånn at det er det virkemiddelet en har hvis en mener at noe urett er blitt begått. Så vi må bare forholde oss til det, men Frisk har tydeligvis endret mening på presedensen, avslutter Higson som et stikk til Frisk-leiren.