TV 2 gjør som Vilde (13) – tegnspråktolker hele Norske talenter

Fredagens Norske talenter-sending blir helt spesiell – til ære for Vilde Winge (13).

Fredag er det klart for andre direktesendte semifinale av Norske talenter, og denne gangen kan seerne der hjemme få se en helt spesiell versjon av programmet.

TV 2 Sumo vil nemlig hele sendingen ligge ute gratis fredag kveld, direktesendt med tegnspråktolkning.

Det gjøres til ære for 13 år gamle Vilde Winge, som forbløffet hele Norge med sin utrolige tolkning av Gabrielles «Ring meg».

Vildes pappa er døv, og Vilde har derfor tegnpråktolket skoleavslutninger og konserter for han gjennom hele oppveksten. På den måten har hun utviklet et unikt talent, som satte ut både publikum og Norske talenter-dommerne. Linn Skåber ble så imponert at hun trykket på gullknappen og sendte Vilde rett til finalen.

Se det rørende øyeblikket i videoen øverst i saken.

PÅ SCENEN: Vilde Winge (13) på sin Norske talenter-audition. Foto: TV 2
PÅ SCENEN: Vilde Winge (13) på sin Norske talenter-audition. Foto: TV 2

– Tegnspråktolkning er fint og vakkert

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Spesielt fra døve og folk med døve i familien. De sier at det er kult at jeg gjør det, og at det er noe annerledes, forteller Vilde til TV 2.

– Hva synes du om at TV 2 gjør noe de ikke har gjort før, nemlig å tegnspåktolke hele sendingen?

– Det tror jeg blir kjempekult! Det blir veldig gøy, både for døve, men også for alle andre. Man kan se at tegnspråktolkning er veldig fint og vakkert, en spesiell måte å kommunisere på, sier Vilde.

Mer show

Det er høye forventninger rettet mot Vilde, etter gullopptredenen vi så i januar. Denne gangen skal Vilde ha med seg et helt kor av tegnspråktolkere.

– Det blir mer show enn sist! Jeg har faktisk fått med meg mange fra klassen min. Ingen av dem kan tegnspråk i det hele tatt, så de har øvd og øvd for å få det til. De har brukt en og en halv måned og vært kjempeflinke, sier Vilde.

– Jeg tror vi vil vise noe som ikke har vært vist før!

Her ser du Norske talenter med tegnspråk fredag kveld.

– Flere får oppdage tegnspråk

Generalsekretær i Norges Døveforbund, Bjørn A. Kristiansen, sier at Vildes bidrag er svært viktig for døve i Norge.

– Hun er en fantastisk og sjarmerende jente. Hun gjør at flere får øynene opp for tegnspråk, og det bidrar til å heve statusen for minoritetsspråket. Det er vi veldig glade for, sier Kristiansen til TV 2.

I Norge er det rundt 5.000 døve, og rundt 20.000 bruker tegnspråk daglig.

– Det at TV 2 nå lar seg inspirere av Vilde, og faktisk sender hele programmet med tegnspråk, synes vi er svært positivt. Det gjør at flere får lov til å oppdage hvor flott og selvstendig språk tegnspråk er, sier Kristiansen videre.

Du har aldri sett noe lignende: Vilde tegnspråktolker Gabrielles «Ring meg»

Norske talenter ser du fredag kveld kl. 19.30.