Guardiola Hyllet spillerne etter City-tapet

TV 2-ekspert: – Pep skryter for å dempe jaget som han vet kommer

– Det vil være krise for Manchester City å havne utenfor topp fire, sier Brede Hangeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Pep Guardiola forklare hvor mye han elsker jobben sin i videovinduet øverst!

– Det er en ære for meg å ha så fantastiske spillere som dette. Det er alt jeg kan si. Vi er skuffet, men mer lykkelig nå enn da vi spilte uavgjort mot Arsenal.

– Jeg er lykkelig for at vi kom hit til London og spilte som vi gjorde mot det beste laget i Premier League med de problemene vi har hatt. Jeg er en heldig fyr som får være manageren til disse guttene.

Ordene tilhørte Pep Guardiola, og var bare noen av de ekstremt positive som falt etter onsdagens 1-2-tap for Chelsea som sannsynligvis en gang for alle hektet hans Manchester City helt av i tittelkampen i Premier League denne sesongen.

Se hele Guardiolas skryte-intervju i videovinduet øverst!

Myhre: – Skryter for å dempe jaget som han vet kommer
TV 2s Premier League-eksperter så intervjuet med stor interesse, og setter ord på hva spanjolen forsøker å oppnå. Guardiola har nemlig ledet City til fire kamper på rad uten seier nå, men allikevel beholdt den positive retorikken.

– En grunn til dette kan være at laget hans ser ut slik som han ønsker at de skal se ut. De skaper mye sjanser mot gode motstandere, og de kunne stått igjen med seier i flere av de kampene. Men så tror jeg også det handler om at han vet at praten i media og blant andre folk i utgangspunktet er negativ.

– De fleste mener at Manchester City har underprestert, og om han hiver bensin på bålet og sier at han er kjempemisfornøyd så vil det bare gjøre snøballen større. Han ser positive ting og er oppriktig og ærlig på det, og samtidig prøver han å dempe det jaget som han vet kommer fordi de har tapt flere poeng på de siste fire kampene enn det stort sett alle andre lag i ligaen har gjort, sier Petter Myhre.

Hangeland: – Han forsvarer sitt eget prosjekt
City hadde spilt uavgjort mot Stoke, Liverpool og Arsenal før onsdagens tap for Chelsea, og også i flere andre storkamper tidligere i sesongen har de lyseblå gått av banen uten triumf.

– Det er for tidlig å felle dommen over Guardiola i Premier League. Med dette så tror jeg han bygger for fremtiden, bygger opp forventningene og forsvarer sitt eget prosjekt, sier Brede Hangeland.

Onsdagens tap for Chelsea var første gang i Guardiolas trenerkarriere at han har måttet tale seks ligatap i en og samme sesong, og Antonio Conte er den første manageren som har overvunnet ham to ganger i en og samme sesong.

– En kan etter hvert stille spørsmål ved om hans filosofi kommer til å være så effektiv i Premier League som den har vært andre steder. Det er ting som tyder på at det er vanskeligere å gjennomføre det prosjektet i Premier League enn i Spania og i Tyskland, sier Hangeland.

Midtukens kamper betyr at City har tolv poeng opp til Chelsea, mens kampen om topp-fire plassene er vidåpen. Der er Guardiolas lag foreløpig på 4. plass.

– Nå har vi en «miniliga». Premier League-tittelen er borte. Det står mellom Tottenham og Chelsea, men det er tid til å kvalifisere seg til Mesterligaen. Det vil bli en stor kamp, sa Pep Guardiola etter kamp.

– Krise for Manchester City om de havner utenfor Mesterligaen
TV 2s ekspert er klare på at det vil være krisetendenser på Etihad om Guardiola ikke skulle lyktes med å føre dem til Mesterligaen.

– Det er på ingen måte godt nok. Med de pengene og ressursene han har til rådighet og den historien som følger ham vil det være krise for Manchester City om de havner utenfor de plassene. Og det er det en reell fare for, sier Brede Hangeland.

– Uansett hvilket av de topp seks-lagene som havner utenfor, så vil det være en mislykket sesong. Det er et firelagsrace om de to plasser i Mesterligaen. Tottenham er det eneste som er i nærheten av å følge Chelsea. Det skal selvfølgelig en del til for at de klarer det slik som Chelsea ser ut, og onsdagens seier er et tydelig svar etter arbeidsuhellet mot Palace i helgen, sier Petter Myhre.

Har du fått med deg disse klippene?