Flere dansker imponerer: – Strålende. Det minner om Bendtner!

Patrick Mortensen og Anders Trondsen herjet for Sarpsborg mot Aalesund.

Anders Trondsens presise venstrefot er gull verd for Sarpsborg. 22-åringen slo til med tre assists i 3-1-seieren borte mot Aalesund.

Se målene i Sportsnyhetene øverst

Spillemessig hang AaFK bra med i årets første hjemmekamp i Eliteserien, men i egen boks slet sunnmøringene blytungt med å forsvare seg mot ballene Trondsen vippet inn.

Allerede etter ni minutter kunne danske Patrick Mortensen altfor enkelt stå ved bakerste stolpe og heade Sarpsborg i føringen.

– En strålende scoring. Det er et flott innlegg og en briljant avslutning. Det minner litt om Nicklas Bendtner fra første serierunde. Det er flere dansker som er gode i boksen, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Samarbeidet mellom Trondsen og Mortensen skulle vise seg å bli svært så målfarlig. Samme duo slo nemlig til igjen da bortelaget fra Østfold gjorde 2-1 etter drøyt 20 minutter. Denne gangen styrte dansken ballen i mål med foten.

Advart

Rett før hadde Aalesund fortjent utlignet til 1-1. Fredrik Carlsen fikk god tid til å bredside Edwin Gyasis pasning pent i garnet bak Sarpsborgs målvakt Anders Kristiansen.

Vertene var tydelig advart mot Trondsens venstrefot da gjestene fikk corner på overtid av første omgang, men igjen ble det kaos i AaFK-boksen. Joachim Jørgensen stusset hjørnesparket videre, og selv om Sondre Fet desperat prøvde å klarere ballen unna, kunne Sarpsborg ta med seg en 3-1-ledelse i garderoben.

– Aalesund fortsetter å forsvare seg som elleve hodeløse høns. Andreas Lie er totalt på bærtur, han slår bare hull i lufta. Det er både veldig svakt forsvarsspill og svakt keeperspill. Det er blytungt, var dommen i FotballXtra.

Hjemmelaget ble møtt med pipekonsert da dommer Trygve Kjensli blåste til pause.

– Vi er jævlig dårlige i egen boks. Vi er med for fullt, men slipper inn tre enkle mål. Altfor dårlig, sa Fredrik Carlsen til Eurosport.

Tøft

Etter en time var en upresset Jonas Lindberg svært nær å skyte inn 4-1, men AaFK-keeper Andreas Lie var på alerten og reddet mesterlig.

I fjor høst tok Aalesund seg ut av nedrykkstrøbbel med en forrykende innspurt. Trond Fredriksens menn hadde da hele åtte seirer på sine siste ni kamper. I serieinnledningen er det derimot blitt to tap av to mulige. Sunnmøringene tapte fortjent 1-3 borte mot Stabæk sist helg.

Sarpsborg kan derimot glede seg over full poengpott. Søndag vant østfoldingene 3-1 hjemme mot Sogndal.

Søndag tar Aalesund turen til Drammen for å møte Strømsgodset, mens Sarpsborg tar imot Viking.

(©NTB)