Grufull skade da Sogndal tok ledelsen i storseier

Ole Amund Sveen pådro seg et beinbrudd da han var sterkt delaktig i Sogndals 1-0-mål mot Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal-Stabæk 4-1

Se scoringene og skaden i Sportsnyhetene øverst.

Sogndal vant 4-1 overbevisende mot Stabæk, men det var likevel en seier med bismak.

Ole Amund Sveen brakk beinet da han var sterkt delaktig i Sogndals ledermål mot Stabæk.

27-åringen var først på ballen, men så kolliderte han med keeper Mande Sayouba, som fomlet ballen i eget nett.

– Signaliserte beinbrudd

Spissen ble liggende, og måtte etterhvert bæres av banen i store smerter.

Sogn Avis skriver at Sveen brakk beinet nede ved ankelen. Det er foreløpig usikkert om begge leggbeina er brukket.

– Det viser litt av innsatsen han står for. Det er Ole Amund som leder an med scoringen. Det var han som guttene stod opp for, og de vant for ham, sier Eirik Bakke.

– Det er kjedelig for Ole Amund. Han har jobbet hardt for å komme tilbake etter skade. Det er et skår i gleden med ham. Guttene her er veldig tette, og han har store ambisjoner. Vi får glede oss over seieren, og så får vi ta vare på Ole Amund.

Og det var Sogndal-laget og innbytter Bendik Bye klare for.

Bare 35 sekunder etter at andreomgang var blåst i gang satte innbytteren inn 2-0. Samme mann gjorde et meget godt innhopp og stod også bak 3-0-målet ti minutter ut i andre omgang.

– Superinnbytter Bendik Bye! Det er duell og klabb og babb, selv om jeg ikke liker den klisjeen. Jeg liker klabb og kebab. Men dette er musikk i ørene til Eirik Bakke, sier Jesper Mathisen.

– Det er utrolig artig å få gjort det såpass bra, men det er kjedelige omstendigheter når jeg må inn slik som det ble med Ole, sier Bendik Bye til Eurosport.

– Opptur

Med 20 minutter igjen reduserte Alex Nimely for Stabæk, uten at Sogndal-seieren virker veldig truet. Kort tid etter fikk vertene straffespark, og det satte Gilbert Koomson til 4-1 for vertene.

Det var i alle fall en opptur etter beinbruddet, som også satte også sin støkk i fotballekspertisen.

– Det var en kjempekrasj, sier TV 2-kommentator Marius Skjelbæk i FotballXtra-studio.

– Jeg får Emil Sildnes-vibber av den der. HamKam-talentet som i 2014 krasjet med keeperen til Hødd. Han brukte over to år på å komme tilbake. Dette kan gå veldig bra, men det er så ekkelt når slike situasjoner skjer.

Riktig avgjørelse

1-0-målet var også kontroversielt. Noen vil hevde at det var angrep på keeper, ettersom Sayouba på et tidspunkt hadde ballen i fast grep.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener dommer Rohit Saggi falt ned på den riktige avgjørelsen i en vanskelig situasjon.

– Det er nå en gang slik at Ole Amund Sveen ikke gjør noe feil. Han går rent etter ballen, Mande Sayouba slenger seg ned og treffer ham med beina sine, og så går ballen inn. Det er ingen knotter, det er helt rent og greit på ballen. Det er en interessant situasjon, men jeg vil si at det er godt dømt. Jeg er så lei av å se keepere overbeskyttet i egen femmeter, sier Mathisen i FotballXtra-studio.

Og dommeren fortsatte å imponere utover i kampen.

– Jeg tror dommeren kommer til å dømme store kamper ute i Europa om ikke veldig mange år. Han har alt han trenger for å bli en bra dommer, roste Jesper Mathisen.