Innbytter Bendtner scoret igjen da RBK fikk hjelp av idotisk Sandefjord-rødt

Rosenborg slet i en omgang, men så fikk Sandefjord et unødvendig rødt kort. Da ble det enkelt for trønderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandefjord-Rosenborg 0-3

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Rosenborg vant til slutt greit 3-0 mot Sandefjord etter scoringer av Matthias Vilhjalmsson, Nicklas Bendtner og Pål André Helland, men det var ikke plankekjøring fra start.

I én omgang frustrerte Sandefjord Rosenborg på eget gress, men to minutter på overtid av førsteomgang gjorde Victor Demba Bindia oppgaven veldig mye vanskeligere for sitt eget lag.

Bindia, som hadde gult kort fra før, sparket bort ballen etter at dommeren hadde blåst. Dermed fikk han sitt andre gule og marsjordre.

– Der taper Sandefjord kampen

Allerede da konkluderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen med at kampen var over for Sandefjord, til tross for at stillingen var 0-0.

– Kan du tenke deg? Det er spilt to og et halvt av tre tilleggsminutter i 1. omgang, og så klarer du da å ødelegge kampen for hele laget ditt med noe slikt idioti mot Rosenborg. Der taper Sandefjord kampen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Jeg mistet hodet. Jeg syns synd på lagkameratene mine. Det ble vanskelig for dem i andreomgang med ti mann, sier Victor Demba Bindia til Eurosport Norge etter kampen.

– Jeg føler ikke det var et urettferdig rødt kort. Slik er reglene. Jeg mistet hodet, og det betalte jeg for.

Vilhjalmsson 1-0

Og det gikk troll i Mathisens ord. Sandefjord raknet i andreomgangen.

Etter fem minutter av andreomgang var Matthias Vilhjalmson, som spilte i Nicklas Bendtners sted fra start, på rett sted til rett tid.

Islendingen stanget inn 1-0.

– Han er en perfekt mann å ha i Rosenborg sin stall. Han er en hedersmann og profesjonell. Når du har en spiller som Nicklas Bendtner, som skal spille hver gang det er viktige store kamper, så må du ha en så proff fyr som leverer uansett hvor han spiller. Han aksepterer at han er en del av laget, kollektivet og stallen i Rosenborg, sier Jesper Mathisen.

Men Bendtner, som ble byttet inn i det 63. spilleminutt ville også vise seg frem. Dansken viste fine detaljer og ville også tegne seg på scoringslisten.

Et innlegg fra Milan Jevtovic ti minutter senere fant Bendtner foran mål som pirket inn Rosenborgs andre for dagen, og sitt andre for sesongen.

– Er han skadefri hele sesongen kan han bikke 25 mål. Såpass god er han, og såpass god er Rosenborg, sier Jesper Mathisen om Bendtner.

Fem minutter før full tid fikk Pål André Helland tid og rom inne i Sandefjords 16-meter. Da kunne han prikke ballen bort i lengste hjørnet og 3-0 til gjestene.

– Vi blir bedre enn i fjor. Jeg sier ikke at vi var det i dag, men vi blir det når det blir varmere i været, banene blir bedre og relasjonene blir bedre, sier Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

Rashani-skade

Utvisningen som snudde kampen kom etter en omgang der Rosenborg hadde hatt de største sjansene, men ikke imponert.

Mushaga Bakenga hadde et skudd i stolpen, og brente også en stor sjanse til. Et skår i gleden for RBK var at Elbasan Rashani måtte hinke av banen etter ti minutter, Milan Jevtovic erstattet ham.

For Sandefjord ble jubileumskampen, der de spilte i gult for å hedre en av moderklubbene, Sandefjord Ballklubbs, 100-årsdag, ikke en jubelkamp, selv om det lenge så bra ut.

Seieren var Rosenborgs andre strake 3-0-seier Tippeligaen. Favorittstempelet i Eliteserien er neppe blitt mindre.