Bronse-Berge gjenforenes med suksesstreneren

Stig-Andrè Berge gjenforenes med trener Fritz Aanes sju måneder etter fjorårets OL-suksess. Medaljevinneren fra Rio må betale deler av trenerens lønn av egen lomme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fritz Aanes og Bryteforbundet gikk hvert til sitt etter OL i Rio, der Stig-André Berge kom hjem med bronsemedalje.

Nå er Aanes tilbake som trener for Berge, i et samarbeid og spleiselag mellom Bryteforbundet, Olympiatoppen, Berge selv og hans sponsorer.

– Det er betryggende å ha Fritz tilbake som trener. Vi oppnådde målet vårt i Rio, og nå håper jeg vi kan oppnå målet i OL i Tokyo 2020 også, sier Berge til TV 2.

Siden lekene har Bryteforbundet bare hatt en landslagsstrener, som har måtte ta seg av mange utøvere, med ulike behov.

Derfor har Berge kjent på behovet for en ekstra trener, som kan være med å spisse landslagsopplegget.

– Fritz kommer til å være ekstra ressurs for meg. Ari Härkänen er fortsatt landslagstrener, men Fritz kommer til følge meg tett på reiser og i min treningshverdag. Fritz kjenner meg så godt, og vet akkurat hvordan han skal toppe formen min. Det viste han i Rio, sier bryteren som altså må betale for noe av satsingen selv.

– Veldig fornøyd

Bryteforbundet er fornøyd med løsningen, og at Aanes igjen er involvert med deres beste utøver.

– Vi kom ikke til enighet med Aanes om de økonomiske rammene til en ny kontrakt etter OL, men vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass denne løsningen for Stig-André nå, sier sportssjef Anders Hestdalen til TV 2.

– Ser du noen utfordringer med at en utøver må finansiere sin egen trener?

– Drømmescenarioet er at vi hadde hatt nok resurser til å tilby et fulltids toppopplegg for alle. Det er dessverre ikke en realitet i Bryte-Norge i dag. Jeg er glad for at vi klarer å løse denne utfordringen sammen.

– Han må trene på en helt annen måte

Suksesstreneren er også glad for å være med på laget igjen.

– Jeg ble kontaktet av Stig for en tid tilbake og jeg var villig til å hjelpe han med satsingen videre. Det synes jeg var en spennende utfordring og takket derfor ja, sier Fritz Aanes til TV 2.

– Hvordan er det å samarbeide med bryteforbundet igjen etter at dere ikke ble enige om ny kontrakt etter OL-suksessen?

– Jeg har et helt avslappet forhold til det. Nå er jeg enig både med Stig, Bryteforbundet og Olympiatoppen om et samarbeid, og jeg ser frem til jobben, sier Aanes som mener andre utøvere på landslaget kan komme til å nyte godt av at han er i nærheten.

Primært er han imidlertid der for en mann.

– Vi må utvikle Stig på flere måter, han trener en helt annen oppfølging og opplegg enn de unge utøverne. Det blir min jobb å sørge for det, sier Aanes.