Liverpool får overgangsnekt for akademispillere

Premier League bekrefter at Merseyside-klubben får streng straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Liverpools seier mot erkerival Everton i forrige ligarunde i vinduet øverst!

Liverpool ilegges 100 000 pund (en drøy million kroner) i bot og får ikke lov til å registrere akademi-spillere som har vært registrert i en annen Premier League- eller Football League-klubb de siste 18 månedene.

Straffen varer i to år. Dette bekrefter Premier League på sine hjemmesider onsdag.

Bakgrunnen er at de røde har kontaktet en 12 år gammel Stoke-spiller på ulovlig vis. Framtredenen er et brudd på nylig innførte regler som sier at det er ulovlig å forsøke å bruke slike midler for å påvirke en spiller under 16 år.

– Den aktuelle akademispilleren var tidligere registrert i Stoke City. En søknad fra Liverpool i september 2016 om å registrere ham, etter at Liverpool og Stoke hadde blitt enige om en kompensasjon, ble avvist av Premier League styret på grunn av et tilbud om å betale spilleres private skolepenger, skriver Premier League på sine sider.

De skriver videre at det er funnet bevis som viser regelmessig kommunikasjon mellom representanter for klubben og medlemmer av spillerens familie. Blant annet ble spilleren forsøkt overbevist til å signere for klubben ved at familien fikk bevertning på Anfield. Ligaens regler forbyr den slags påvirkning.

TV 2-ekspert: – En ripe i lakken
Liverpool har samarbeidet med Premier League i deres etterforskning, og innrømmet regelbruddene som de er beskyldt for.

Allerede fredag i forrige uke uttalte Petter Myhre seg om saken da ryktene om potensielle sanksjoner begynte å svirre, og TV 2s Premier League-ekspert gjentar sitt synspunkt nå.

– Det er ikke bra. Det er en liten ripe i lakken, slik det alltid er når en storklubb blir knyttet til noe ulovlig. Men jeg tror ikke dette vil få noen som helst konsekvenser for Liverpool som klubb. Det har, som jeg sa i forrige uke, neppe noe å si inn mot et A-lag, men det kan hende de glipper på noen potensielt gode spillere, sier han.

BAKGRUNN: Liverpool risikerer overgangsnekt