strømmetallene til himmels:

Petter Katastrofe (28) med ny landeplage: – Helt nydelig!

Mens Petter deltar på Poker-NM i Irland, jubler både han og hans tre største fans – mamma, pappa og kjæresten – for suksessen med låta «Om alt går til Helvete».

For drøye to uker siden slapp Fredrikstads popkomet, Petter «Katastrofe» Kristiansen (28), låta «Om alt går til helvete». Til nå går det langt ifra den veien med låta, som nå har nådd 1 million streams på Spotify.

– Det er helt nydelig. Det er ufattelig digg når det treffer sånn. Det jo det man håper på, sier Katastrofe til TV 2.

Selv om låta «Sangen du hater» herjet topplistene i lang tid i fjor, var ikke 28-åringen sikker på om den nye låta kom til å gå rett hjem hos fansen.

– I hodet mitt var det litt 50/50 sjanse. Denne låta er litt annerledes fra det jeg har lagd før, så det var litt vanskelig å forutse om folk kom til å like den, forklarer han.

I toppen med Sheeran og Drake

Nå ligger låta på 13. plass på Spotifys Topp 50-liste i Norge, og klatrer stadig oppover.

– Det er veldig deilig å vite at den ligger blant topp 20. Når både Ed Sheeran og Drake bestemmer seg for å slippe musikk samtidig, så er det klart det blir litt tungt oppi toppen der. Jeg er superhappy, sier han på telefon til TV 2.

Han er litt usikker på hvorfor låta blir så godt likt, men han hadde noen intensjoner bak teksten.

– Jeg tror folk kan relatere seg til det. Jeg skrev den for at folk skal ha det fett og bruke den som en motivasjon. Hvis ting går til helvete så vil jeg ikke tenke på det jeg burde ha gjort, men tenke på alt jeg faktisk fikk gjort. Ting kan jo gå til helvete for alle, sier han, og legger til at han håper færrest mulig kjenner seg igjen i den fordi ting faktisk har gått i dass.

Deltar i poker-NM

Det er ikke bare musikk som opptar 28-åringens hverdag. For øyeblikket deltar han nemlig på Norgesmesterskapet i poker i Dublin, hvor han opptrer som pokerambassadør for pengespill-selskapet Betsson.

Katastrofe innrømmer at han kanskje ikke er så forberedt som han skulle ønske, som følge av mye pågang på musikkfronten.

– Jeg må prøve å klemme til alt jeg kan, men jeg merker at jeg er litt rusten. Det har vært sinnsykt mange konserter og reisedøgn som har gått med til musikk, så jeg har ikke hatt så mye tid som jeg burde for å forberede meg, sier han.

Da Staysman ble streng

Når TV 2 spør om den gang 18 år gamle Petter Kristiansens drømmer er blitt til virkelighet, kommer svaret kontant.

– Ja, det må jeg si. Drømmene er oppfylt, sier han blidt.

– Men når det er sagt, så startet jeg karrieren litt feil. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bli brannmann, så jeg kunne jobbe med det på si – i fall musikken ikke skulle fungere. En plan B, liksom.

Men slik ble det altså ikke. Petter valgte å satse på musikk og jobb i hver sine perioder, helt til Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) ble streng.

– Da jobbet jeg med å dra trailerhengere i Kolbotn. Så sier Stian: «Nå drar du på jobb i morgen og leverer oppsigelse og satser fullt på musikken, så skal du se at det løsner».

Fikk guttedrømmen oppfylt

Som sagt så gjort. Katastrofe la fra seg trailerhengerne og tok mikrofonen. Nå har han levd av musikken i fire år.

– Guttedrømmen min var en dag å få spille på VG-lista, og å leve av musikk. Nå har jeg spilt på VG-lista tre år på rad, og jeg lever av musikken, konstaterer han.

Katastrofe har samarbeidet med blant andre Marcus og Martinus, Staysman & Lazz, Morgan Sulele og Innertier.

– Vi er jo en guttegjeng som blander seg alt for mye i hverandres musikk. Det er hyggelig da, sier Petter til TV 2.

Sist han regnet de totale strømmetallene, medregnet samarbeid, ble det sagt anslagsvis 150 millioner avspillinger i strømmetjenestene.

Tålmodig kjæreste

I år har Petter vært sammen med kjæresten og interiørarkitekten Mira (24) i seks år. De var altså kjærester før Petter ble helt «Katastrofe».

– Hun synes det er kjempegøy at ting går riktig vei. Hun er svært tålmodig. Å være musiker, med så mange reisedøgn, og en god kjæreste er i utgangspunktet ikke verdens enkleste kombinasjon, sier han.

Det hjelper imidlertid at hun har vært med fra start.

– Hun har vært med helt fra trailerhengernes tid. Det har gått ifra at jeg varslet om at jeg hadde to spillejobber på én måned til at hun om nå blir glad om jeg får fri en fredag, forklarer Petter.

Hans tre største fans

I tillegg til kjæresten har Katastrofe flere trofaste fans: Foreldrene.

– Mira, mamma og pappa er supersøte folk. Jeg våkner til meldinger fra alle de tre hver dag. Mamma er litt sånn som sender «God morgen! Veldig gøy at låta fungerte», mens Pappa sender oppdaterte tall på låtene, ler Petter.

Og det ser ikke ut til at Petter og kjæresten får så alt for mye hjemmetid i sofaen med det første.

– Neste frihelg var i utgangspunktet i midten av juni, men så ble jeg booket av Betsson, ellers er det fullt kjør på festivaler. Blant annet på Treungenfestivalen i Telemark. Der har jeg vært med Stian (Staysman red. anm) tre år på rad nå. Kjempekoselig.

Etter NM i poker blir det afterski.

– I påsken skal jeg spille på tre populære skisteder på afterski. Så da skal jeg vel bli spruta ned med litt øl, humrer 28-åringen.