Utrolige sluttminutter snudde alt for Tottenham

Tottenham så ut til å snuble i tittelkampen. Så dukket Dele Alli, Heung-Min Son og Christian Eriksen opp.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Swansea-Tottenham 1-3

Tottenham-supporterne hadde etter helgens resultater i Premier League igjen begynt å drømme om klubbens første ligatittel siden 1961.

Les også: TV 2-ekspert før kamp: – Tittelkampen er ikke over

Da er det ingenting som passer dårligere enn å avgi poeng borte mot bunnlag som Swansea, og i nesten hele kampen på Liberty Stadium så det ut til at akkurat det skulle skje.

Men i sluttminuttene snudde Tottenham hele kampen. Først utlignet Dele Alli da to minutter gjenstod, før Heung-Min Son satte inn 2-1 og Christian Eriksen 3-1 til gjestene på overtid.

– Det er sinnssykt hvordan de målene kom på slutten, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampen.

– Det var en vanskelig kamp, og laget viste enorm karakter. Det viktigste er klubblogoen. Når du spiller for Tottenham handler det ikke om navnenen, men om laget. Denne sesongen viser vi at vi er et lag.

Tidligere Tottenham-spiller sendte Swansea foran
Da hadde Swansea klamret seg til ledelsen i over 75 minutter av oppgjøret. Tidligere Tottenham-spiller Wayne Routledge scoret nemlig hjemmelagets mål allerede etter drøyt ti minutter da han lurte inn 1-0 fra kloss hold.

Spurs trodde de ble snytt for straffespark snaut fem minutter ut i 2. omgang, da Heung-Min Sons avslutning fra kloss hold så ut til å treffe armene til Federico Fernandez, men dommer Jon Moss vinket bort alt av forespørsler. Reprisene som ble vist på TV-produksjonen noen minutter senere viste også at ballen hadde truffet brystkassen og at dommeren dermed hadde gjort en god avgjørelse.

Fabianski nektet Alli utligning - så måtte han kapitulere
Tottenham hadde ballen mye, men de store sjansene uteble på Liberty Stadium helt til fem minutter gjenstod. Dele Alli trodde han hadde stanget inn 1-1, men en utrolig redning fra en halvskadet Lukasz Fabianski hindret mål.

Hele situasjonen var utrolig, for på sidelinjen stod Swanseas reservekeeper Kristoffer Nordfelt klar til å komme innpå, men etter situasjonen viste en ivrig Fabianski tydelig at han ikke var klar for å bytte allikevel.

Minutter senere kom utligningen, da iskalde Alli scoret sitt 15. ligamål for sesongen. Som så mange ganger før var på riktig tid til riktig sted og trillet 1-1 i nettet på bakerste stolpe.

– Det er et enormt mål. Hvor mange ganger skal vi se Dele Alli ankomme på riktig tid og score et enkelt mål? sa Premier Leagues egen eksperkommentator Keith Andrews om scoringen.

Vanvittig overtid
Og scoringen skulle vise seg å være mer enn enorm, for i løpet av vanvittige overtidsminutter scoret Spurs ytterligere to ganger.

Først satte Heung-Min Son inn 2-1, før Christian Eriksen avgjorde da han på lekkert vis trillet 3-1 i nettet fire minutter på overtid. Det var danskens sjette mål på de siste seks mot nettopp Swansea.

Seieren betyr at Tottenham holder følge i toppen av Premier League og at de tok sin femte strake i ligaen. Chelsea vant sin kamp mot Manchester City 2-1, og dermed er avstanden fremdeles sju poeng mellom de to øverste lagene på Premier League-tabellen.

For Swanseas del betyr tapet at de nå er under streken, ettersom Hull vant 4-2 over Middlesbrough i en annen målrik kamp onsdag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook