Molde-stopper sikret seier med flott overtidsscoring

«Den nye nigerianske diamanten» Ifeanyi Mathew (20) så ut til å ha sikret Lillestrøm poeng i Molde. Så steg en midtstopper fram på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av seiersmålet i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Molde-Lillestrøm 2-1

Molde har seks poeng etter to Eliteserie-kamper, men onsdagens triumf hjemme mot Lillestrøm satt langt inne.

Ole Gunnar Solskjærs lag måtte nemlig ha et seiersmål to og et halvt minutt på overtid for å slå Arne Erlandsens menn.

Scoringen kom også fra meget usannsynlig hold, ettersom det var den 21 år gamle midtstopperen Stian Gregersen som leverte den med beina fra like innenfor 16-meteren.

Unggutten hadde kun scoret fire mål tidligere i sin karriere, og aldri i obligatorisk kamp for Moldes førstelag.

Statistikk: Se alt om Gregersens scoringshistorikk på alfomfotball.no

Scoringen betød at Molde holder følge med Rosenborg og Sarpsborg 08, som også vant sin andre strake triumf.

«Den nye nigerianske diamanten» åpnet årets målkonto
Lenge så det ut til at det var Lillestrøms Ifeanyi Mathew som skulle bli helten i rosenes by. Nigerianeren kom inn som et friskt pust i romerikingenes sluttspurt i Tippeligaen forrige sesong og scoret to mål og leverte tre målgivende på åtte kamper.

Nå er den 20 år gamle nigerianeren i gang igjen, og borte mot Molde onsdag scoret han sitt første for sesongen.

– Det er den nye nigerianske diamanten. Det er en kanon, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk etter at unggutten på iskaldt vis hadde skutt ballen mellom beina på en Molde-forsvarer fra distanse og utlignet til 1-1 på Aker Stadion.

Svendsen scoret Moldes første
Oppgjørets første scoring ble satt i nettet av en annen unggutt, nemlig Sander Svendsen. Molde-angriperen var iskald da han ble spilt fri av Ottar Magnus Karlsson etter en snau halvtime, og også han satte sitt første mål for sesongen.

– Målsniken plasser ballen meget presist ned i hjørnet, uttalte TV 2s kommentator Marius Skjelbæk da fra sin plass i FotballXtra-studio.

Både Molde og Lillestrøm kom godt i gang med triumf i Eliteserie-starten i helgen, men det var altså kun hjemmelaget som satt igjen med poeng denne gang.

– Jeg synes det er en «go» igjen i Lillestrøm. Det er «back to basis», og det liker jeg. Dette imponerte meg. Dette er en bra bortekamp av Lillestrøm, sa Skjelbæk mot slutten av kampen da det så ut til å gå mot ett poeng til hvert lag.

To og et halvt minutt på overtid falt så seiersmålet, da Stian Gregersen på lekkert vis satte inn 2-1 fra like utenfor 16-meteren.

– Det er et meget hardt og meget velplassert skudd. Nå synes jeg synd i Lillestrøm. De har kjempet som helter, sa Skjelbæk da Gregersen satte inn 2-1-målet på overtid.