Luke Shaw fikk slippe innpå mot Everton, men ble detaljstyrt av José Mourinho,
Luke Shaw fikk slippe innpå mot Everton, men ble detaljstyrt av José Mourinho, Foto: Jason Cairnduff

Mourinho sier han fjernstyrte Luke Shaw mot Everton

José Mourinho æreskjelte Luke Shaw tidligere i uken, men slapp ham likevel til mot Everton. – Jeg tok alle avgjørelsene for ham på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shaw fikk tillit da Ashley young måtte gå av med skade. 21-åringens skudd på overtid førte til handsen som ga Manchester United straffe.

Zlatan Ibrahimovic scoret på straffen og reddet uavgjort 1-1.

Men selv om Shaw fikk spille, var det Mourinho – ifølge manageren selv – som tok avgjørelsen for spilleren underveis i kampen.

– Han spilte på siden foran meg, og jeg tok alle avgjørelsene for ham. Jeg tenkte for ham. Når han skulle presse, når han skulle løpe og så videre, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen.

– På dette nivået tenger vi hans fantastiske fysikk og tekniske egenskaper, men han kan ikke spille med min fotballforståelse. Han må fremskynde den prosessen. 21 er gammelt nok til å ha en bedre fotballforståelse. Han har en fremtid her, men Manchester United kan ikke vente, sa Mourinho.

Før kampen sa Mourinho dette om Luke Shaw:

– Hvem? Luke Shaw? Det er vanskelig å få en plass på benken for hans del, sa Mourinho.

– Jeg kan ikke sammenligne ham med Ashley Young, Matteo Darmian eller Daley Blind. Måten han trener, oppfører seg på, fokuserer og ambisjonene han har kan ikke sammenlignes med de spillerne. Han er for langt bak.

Bredsiden skal ha ført til et møte mellom Shaw og manageren. Shaw var ikke med i troppen mot WBA i helgen, men fikk altså slippe til mot Everton.

Nå gjenstår det å se om Mourinhos angrep får den unge backen til å skjerpe seg.