OPPUSSINGS-VINNERE: Aina og Martin eller «Team Awesome» som de kaller seg, var de beste på å lage stuerom i Huset og gikk til topps i romkonkurransen.
OPPUSSINGS-VINNERE: Aina og Martin eller «Team Awesome» som de kaller seg, var de beste på å lage stuerom i Huset og gikk til topps i romkonkurransen. Foto: TV 2

HUSET-Aina og -martin:

– Det kriblet i magen da dommerne skulle gi sin dom

«Team Awesome» vant sin tredje romkonkurranse og er det mestvinnende paret så langt i Huset.

Aina Røseth (27) og Martin Oppermann Røseth (28) vant den femte romkonkurransen i Huset, stuerommet.

Her er deres beskrivelse av veien til seier i denne ukens konkurranse:

– Endelig sto stua for tur! Stua er absolutt en av de aller viktigste rommene i et hus etter vår mening.

For oss er det flere ting som er viktig i en stue; den må ha rom for avslapning og tv titting. Et sted der den lille familien vår kan slå seg til ro en fredags kveld med popkorn og tv-programmer som Huset på TV2. For det andre har vi lenge drømt om en arbeidssone der det er plass til PC og tegnesaker.

Arbeidsplass for alle

Vi er en familie som liker å pusle med små kreative prosjekter som å tegne, skrive eller male sammen. I tillegg har vi alltid savnet et sted i huset der man kan få unna regninger – henge opp viktige papirer og jobbe litt på kveldstid, uten at man trenger å sette seg i et lukket rom vekk fra det sosiale. Vi er en familie som trives sammen og vi drømte om en arbeidsplass med rom for alle sammen samtidig.

Etter to tap bak oss, og med ferdigbygget trapp, bestemte vi oss for å trappe opp. Stua er viktig for oss, så her ville vi legge både penger og innsats.

Etter å ha plateslått veggene og lagt gulv valgte vi å få hjelp til sparklingen av taket av Martin i Byggservice Martin. Det er en fryktelig stor flate, og vi så at jobben ville gå på bekostning av hva vi ville rekke å få til av andre løsninger. I tillegg hadde vi tatt med oss lærdom fra baderomskonkurransen. Noen ganger kan det være lurt å få litt hjelp.

Liker det røffe og mørke uttrykket

STOR KORKTAVLE: En praktisk korktavle hvor man kan henge opp alt av ideer, tegninger og lapper uten å være redd for å lage hull i veggen. Foto: TV 2  
STOR KORKTAVLE: En praktisk korktavle hvor man kan henge opp alt av ideer, tegninger og lapper uten å være redd for å lage hull i veggen. Foto: TV 2  

Fondveggen bak TV'n lot vi være i samme materiale som veggen i trappegangen – svartmalte OSB-plater i fargen dempet sort fra Jotun. Samme farge lot vi gå utover i taket. Vi var usikre på om vi skulle tørre å male taket sort. Det er jo ikke akkurat den mest vanlige takfargen – men vi liker det litt røffe og mørke utrykket.

I tillegg føler vi at det skaper en ganske lun atmosfære i rommet, og det var viktig for oss. Endeveggen mot vinduet lot vi være i en langt lysere farge – Kalkgrå fra Jotun for å skape illusjonen av enda større lysinngang. Gulvet er laminat fra Monter XXL Hvitpigmentert Eik, fint og slitesterkt.

Stor korktavle

Veggen bak skrivebordet hadde vi virkelig drømt om. En megastor korktavle. Vi møtte Ingvar fra Wall-IT på boligmesse og falt pladask for korkmaterialene han fører. Så utrolig mye kult å velge i. Korkveggen kom i plater som var enkle å montere med korklim. Praktisk er det også – her kan man henge opp alt av ideer, tegninger og lapper uten å være redd for å lage hull i veggen. En enorm kreativ vegg som ble en av våre personlige favoritter i huset. I tillegg følte vi at den varme fargen til korken gav en fin varm glød til rommet.

Pult i kryssfiner

KREATIVT: Vi bygde en tauvegg av båttau som et luftig skille mellom de to sonene i rommet. Foto: TV 2
KREATIVT: Vi bygde en tauvegg av båttau som et luftig skille mellom de to sonene i rommet. Foto: TV 2

Pulten bygde vi av kryssfiner i furu. Av de tidligere romkonkuransene hadde vi lært at tykkelse og stabilitet er viktig, så da vi gikk i gang med dette hellimte vi to plater sammen for dobbel tykkelse. Vi lot dette tørke under vekten fra 20 gipsplater vi hadde liggende til senere i prosjektet. Så skar vi til og lagde støttepilarer. I tillegg hacket vi en Ikea- kjøkken skuffeseksjon til å bli et funksjonelt printer-møbel med åpning fra topplaten, slik at scanneren er lett tilgjengelig. Hjemme hos oss er alltid printeren i veien. Stolene kjøpte vi på loppemarked, men trakk om putene i et sort stoff fra Ikea. Skrivebordslampen er fra IKEA og de små bøkene og pyntegjenstandene på pulten er fra Søstrene Greene.

Lampegave fra Martin

PRAKTISK LØSNING: Stor og romslig arbeidssone med plass til hele familien. Legg merke til skuffeseksjonen med plass til printer. Foto: TV 2
PRAKTISK LØSNING: Stor og romslig arbeidssone med plass til hele familien. Legg merke til skuffeseksjonen med plass til printer. Foto: TV 2

R-lampen over pulten hadde vi med oss hjemmefra. Denne lagde Martin i gave til Aina da hun fylte 25 år. Både sveiser og blikkenslager var med på laget. R-en symboliserer vårt felles etternavn – Røseth – og fungerer nesten som et slags våpenskjold hjemme hos oss. Jeg elsker den R-en, det var den aller viktigste tingen vi hadde med hjemmefra. Det var klart den skulle få hedersplass i stua.

TV-benken lagde vi også av kryssfiner. Her kappet vi til plater og tredde gummistrikk fra en båtbutikk for å både skjerme men likevel la det være åpent nok for god lydgjennomgang. Er du nyskjerrig på hvordan vi bygde denne – sjekk ut hjemmesnekra oppskrift på bloggen vår: www.ainaogmartin.blogg.no

DEKORATIV LAMPE: Hjemmesnekret lampe i R - for vårt felles etternavn - hadde vi med hjemmefra. Foto: TV 2 
DEKORATIV LAMPE: Hjemmesnekret lampe i R - for vårt felles etternavn - hadde vi med hjemmefra. Foto: TV 2 

Dans til dyre høytalere

Martin fikk nemlig viljen sin denne episoden, alt for dyre høyttalere og TV. God lyd er viktig for Martin, og da disse kom på plass en gang midt på natta, danset vi og sang og hadde det fryktelig morsomt. Resten av prosjektet kjørte vi høyttalerne på full guffe til alle døgnets tider. Samsung- TV og Sonos-høytalere fra Elkjøp. Over benken hang vi opp to bilder fra da vi giftet oss, og et bilde av vår lille brudepike.

For å skille arbeidssone og TV-sone fra hverandre lagde vi en tauvegg. Tauverket er ordentlig seiltau fra Maritim, som vi synes passer oss godt da vi er skikkelig båtmennesker. De grønne gasslampene som henger på hver side av sofaen er fra Normann Copenhagen og gir assosiasjoner til gamle glassblåser som var vanlig i garnfangst før i tiden.

Budsjett for hvert rom

Stuen fylte vi med møbler vi virkelig har drømt om å kjøpe. Det er ingen av oss som vanligvis går helt bananas på shopping, og dyre designmøbler er ikke noe vi vanligvis kjøper. Vi var mye mer opptatt av budsjettet enn det som kommer frem på tv.

Vi satte opp budsjett for hvert enkelt rom, og førte nitidige skjemaer i exel for å holde oversikt. Til nå hadde vi brukt langt mindre enn det vi hadde budsjettert med, så vi følte tiden var moden for å virkelig kline til litt. Senere i livet har man muligheten til å kjøpe akkurat det man liker best – ordentlig moro var det.

Designstol i brunt skinn fra ASK interiør i Asker, flott sofa fra Bohus, puff fra Verket interiør. Flowerpot lampe, Ainas store favorittklassiker fikk plass på TV -møbelet. Salongbordene er fra Ikea, mens pynteputene og teppet er fra Kid- Interiør og Verket Interiør. Den stående lampen over stolen kjøpte vi hos Møbelringen. Planter og potteskjulere fra Plantasjen. Gardiner fra KID Interiør.

TV-BENK: Gode høytalere og tv fortjener et fint møbel. Vi lagde vårt selv av kryssfiner og gummistrikk..Foto: TV 2
TV-BENK: Gode høytalere og tv fortjener et fint møbel. Vi lagde vårt selv av kryssfiner og gummistrikk..Foto: TV 2

Det kriblet i magen da dommerne skulle gi sin dom denne gangen. Vi følte selv at vi hadde laget et rom som virkelig representerer oss, og er et de rommene vi selv er mest glade i i hele huset. Men vi hadde også sjanset litt. Sort tak, korkvegg og litt snodige møbler. Vi elsker det, men ville de gjøre det samme?

Vi synes alle parene har fantastisk fine stuer, på hver sin unike måte. Det er det som er så gøy med denne prosessen. Vi stiller alle med det samme utgangspunktet, og så blir det så mange forskjellige fantastiske løsninger.

Litt velbegrunnet kritikk fikk vi. Utrolig flaut at lampettledningsskinnen hadde falt ned fra taket! Vi limte den fast grundigere da vi kom inn igjen. Men fy så glade vi ble da vi vant! Jippi, for en god følelse!

VELFORTJENT SOFAKOS: Vi tester de fine nye møblene på stua - og feirer dagens seier. Foto: TV 2
VELFORTJENT SOFAKOS: Vi tester de fine nye møblene på stua - og feirer dagens seier. Foto: TV 2

Det gav motivasjon og ståpåvilje! Og premien som innebar gratis kjøkkenmontering gjorde at vi virkelig kunne fokusere på masse spennende nye prosjekter på kjøkkenet! Følg med neste uke!

Om du er nyskjerrig på hvordan vi løste disse oppgavene og vil følge vår elleville kamp om drømmehjemmet, følg oss på:

Facebook: HUSET TV 2 Aina og Martin

Blogg: www.ainaogmartin.blogg.no

Instagram: ainaogmartin

Her kan du se resultatene på hvordan de tre andre parene løste stue-konkurransen i femte program.

Hansemann og Malin

VELUR OG VARME: I Hansemann og Malins stue har de valgt varme farver og trukket spisebordssofaen i velur. Foto: TV 2
VELUR OG VARME: I Hansemann og Malins stue har de valgt varme farver og trukket spisebordssofaen i velur. Foto: TV 2

Du kan følge Hansemann og Malin på Facebook : Huset Hansemann og Malin

og på bloggen deres : hansemannogmalin.blogg.no

Linn og Tina

MODERNE OG STILRENT: Linn og Tinas stue er minimalistisk i stilen med rene former og enkle farger som grått, hvitt og sort. Foto: TV 2
MODERNE OG STILRENT: Linn og Tinas stue er minimalistisk i stilen med rene former og enkle farger som grått, hvitt og sort. Foto: TV 2

Vil du lese om hvordan Linn og Tina løste sitt stuerom, sjekk her:

Facebook: HUSET Linn og Tina

Blogg: http://husetlinnogtina.blogg.no/

Tomas og Malin

SPENSTIG OG GRÅTT: Til tross for at Tomas og Malin har valgt mange nyanser av grått, blir rommet likevel spennende med morsomme mønster og ulike geometriske former. Foto: TV 2
SPENSTIG OG GRÅTT: Til tross for at Tomas og Malin har valgt mange nyanser av grått, blir rommet likevel spennende med morsomme mønster og ulike geometriske former. Foto: TV 2

Her leser du om Tomas og Malins stuerom:

Facebook: HUSET Tomas og Malin

Huset ser du på TV 2 på onsdager kl. 20 og på TV 2 Sumo.