Mourinho advarer Rashford etter måltørke: – Jeg vil hjelpe, men Manchester United kan ikke vente

United-manager José Mourinho mener de unge engelske talentene Luke Shaw og Marcus Rashford må vokse opp. Raskt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Everton 1-1

Se sammendrag øverst.

Etter José Mourinhos karakterdrap på Luke Shaw (21) på pressekonferansen før kampen var det overraskende at Shaw fikk spille mot Everton i tirsdagens Premier League-dyst.

Men venstrebacken er alt annet enn helt tilbake i varmen hos José Mourinho, som også kommer med en advarende pekefinger til et annet engelsk stortalent.

– Shaw har mye potensial, men fotballhjernen og den profesjonelle hjernen må være med talentet, sier Mourinho.

Han peker igjen på at Shaw har et holdningsproblem.

– I tidligere generasjoner var det vanskeligere å bli en suksessfylt fotballspiller. Det var vanskeligere å bli rik selv etter en hel karriere. Disse spillerne er rike når de starter karrieren. Det er ikke et lett liv, sier manageren.

– Shaw må forandre fotballhjernen sin. Jeg fortalte ham etter kampen at han gjorde ting i andreomgang fordi han reagerte på stemmen min. Om han spilte på den andre siden, så ville han ikke kunnet gjøre de tingene, fordi jeg ikke var der å tenke for ham. Han trenger modenhet, og modenhet kommer med å ta ansvar. Jeg vil hjelpe ham, og jeg tror han har en fremtid her, men Manchester United kan ikke vente på ham. Vi har spilt 20 kamper uten å tape, og det er ikke nok fordi vi ikke vinner mange nok av dem. Vi må få ungene til å vokse opp.

Rashford-advarsel

Han nevner også Marcus Rashford (19) som kom som en virvelvind inn i engelsk fotball i fjor, og scoret flere mål blant annet mot Arsenal. Det var uten forventninger, og uten ansvar. Denne sesongen er det annerledes.

Nå har ikke Rashford scoret siden september. Han hevder at det er tydelig at mange United-spillere sliter med selvtilliten, og det kan virke som han mener at den engelske landslagsspilleren er blant dem.

– Jeg må hjelpe ham, ikke drepe ham. Men jeg må få prosessen til å gå fortere, for Manchester United kan ikke vente, sier Mourinho.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre stusser over Manchester United-sjefens behandling av spillerne.

– Hvis han mener at spillerne har dårlig selvtillit så er jeg usikker på om det hjelper på selvtilliten at de får så klar tale i media i tillegg. Selv om han sier noe annet i garderoben, så vil offentligheten høre på hva han sier. Offentligheten vil bruke det, og det vil hefte ved meg. Jeg tror ikke det hjelper på selvtilliten til de unge spillerne at han går så hardt ut, sier Myhre.

– Han hadde ikke hatt behov for å svare så krast om Shaw som han gjorde i det første intervjuet. Det var mulig han ville vekke spilleren. Jeg ville kanskje brukt en annen måte å vekke ham på.

Jose Mourinho og Marcus Rashford.
Jose Mourinho og Marcus Rashford. Foto: Andrew Yates

– En fin personlig revansje

Da man hørte Manchester United-manager José Mourinhos ord om Luke Shaw på pressekonferansen før kampen mot Everton ville man aldri tro at 21-åringen skulle være involvert i kampen.

Ifølge manageren var han langt unna benken, mye på grunn av sine uprofesjonelle holdninger til trening.

Når alt kom til alt, og etter en oppklarende samtale, satt Shaw likevel på benken. Han kom sågar innpå banen, og det var hans skudd som ble stoppet med hendene av Everton-forsvaret da United fikk straffesparket som ga dem uavgjort.

TV 2s Premier League-eksperter tro Mourinho brukte venstrebacken fordi han måtte, ikke fordi han ville.

– Jeg tror rett og slett det er fordi alle backene er ute. Men det er en fin personlig revansje for Shaw som kom tilbake fra et iskaldt sted, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Det er en sammenheng av flere ting. Valencia var sluttkjørt, så tar han ut Blind, så blir Young skadet, og da er det Shaw som kommer inn. Det er en serie av tilfeldigheter, men det er klart det er veldig spesielt etter det Mourinho så tydelig ga uttrykk for, sier Petter Myhre.