Zlatan berget United-poeng med straffescoring fire minutter på overtid

Etter først å ha blitt nektet utligning i tvilsom offsideavblåsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Everton 1-1

Se sammendrag øverst.

Everton så lenge ut til å være på vei med tre knallsterke poeng borte mot Manchester United tirsdag kveld, men fire minutter på overtid fikk vertene straffe.

Et skudd fra utskjelte Luke Shaw tvang stopper Ashley Williams til å redde med hånden, og dermed fikk United straffe tre minutter på overtid.

Den satte Zlatan Ibrahimovic, tilbake etter tre kampers suspensjon, i mål og utlignet.

– Sikkert av Zlatan. Det er et press på at han må redde et poeng med sekunder igjen, og så gjør han det på den måten. Det er klasse av Zlatan, som hadde en anonym kamp ellers, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Williams fikk marsjordre for keeperredningen, mens Luke Shaw fikk en god oppreisning etter behandlingen han fikk av José Mourinho tidligere i uken.

Snytt for utligning tidligere?

Ett poeng til hver av lagene betyr at Manchester United beholder forspranget på tre poeng, og to kamper mindre spilt på Everton, istedet for at lagene var á poeng. Men United er fire poeng bak byrival City, til tross for 20 kamper uten tap.

– Det ble en kamp som begge lagene er skuffet over. Everton som hadde poengene i lommen, men United også som vil vinne disse kampene på hjemmebane, sier Hangeland.

– Vi hadde nok flaks at de ikke scoret før, men med 1-0 da vi passerte 90 minutter så er det bittert at vi ikke tar tre poeng, sier Evertons målscorer Phil Jagielka.

Manchester United-manager José Mourinho innrømmer etter kampen at laget ikke var spesielt godt, men mener de egentlig vant kampen 2-1.

– Prestasjonen var ikke veldig god, men innsatsen og lagånden i andreomgangen er veldig bra. Det er en del spillere som har trøbbel. Noen fysisk, andre med lav selvtillit. De kjempet til siste sekund, og med videodømming hadde vi vunnet kampen 2-1. For det var ikke offside, sier Mourinho.

– Men det var vanskelig for linjemannen. Jeg er ikke kritisk mot ham. Når videodømming kommer, så vil det hjelpe alle - spesielt dommere og linjemenn, sier Mourinho.

Et samlet Old Trafford trodde også at Zlatan Ibrahimovic hadde utlignet 20 minutter tidligere da han kranglet ballen i nettet i det 71. spilleminuttet.

Et innlegg fra Herrera fant Ibrahimovic som fikk satt ballen i mål, men linjemannen stod med flagget i været for det som i beste var var en hårfin offside.

– Han er etter alle solemerker på linje der, Zlatan, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da reprisene kom.

– Det er en marginal avgjørelse som er veldig vanskelig for dommeren, sier Petter Myhre i TV 2s studio etter kampen.

Her blir Zlatan Ibrahimovic avvinket for offside

– Lekker Everton-scoring

Gjestene ledet lenge etter Phil Jagielkas noe spesielle 1-0-scoring.

United skapte de første farlighetene, men på et hjørnespark 21 minutter ut i omgang fikk en umarkert Ashley Williams headet ballen videre til bakerste stolpe.

Der fikk stopperkollega Phil Jagielka, med Marco Rojo i ryggen, på finurlig vis flikket ballen videre mot mål. Det overrasket David De Gea som lot ballen gå mellom beina på seg.

– Det er en lekker liten sak fra Jagielka. Det så ut som United-forsvaret hadde kontroll, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Det er det verste brasse-, side-volleyen noensinne, men det gikk inn, så jeg tar den, sier Jagielka etter kampen.

God keeper

At det ikke ble utligning etter halvtimen kan Everton takke keeper Joel Robles og marginene for.

Robles reddet et godt frisparkforsøk fra Manchester Uniteds Daley Blind, og returen fra meget spiss vinkel satte Herrera i tverrliggeren. Ti minutter senere var Herrera farlig frempå igjen, men skuddet ble reddet av Robles.

Dermed var det gjestene som gikk av banen i ledelse.

– Antydning til pipekonsert. En syltynn omgang av hjemmelaget, sa Alsaker i det lagene gikk av banen.

Pogba og Shaw inn

Mourinhos svar var Paul Pogba inn etter pause.

Det ga nesten uttelling i løpet av de første ti minuttene. Et frispark fra Ashley Young gikk via Romelu Lukaku og traff Pogba som akkurat fikk brukt hodet til å sende ballen videre i retning mål. Nok en gang traff de tverrliggeren.

United dominerte den andre omgangen, og etter 71 minutter trodde alle at Zlatan Ibrahimovic hadde utlignet.

Luke Shaw fikk for øvrig også 25 minutter for United etter at Ashley Young måtte gå av banen. Det under to døgn etter at venstrebacken ble nevnt til å være langt unna benken av José Mourinho.