Her er bilen hvis du skal forsere en ørken i sommer

Jeep har laget flere heftige konsepter.

Jeep er blant bilfabrikantene som tør å ha det litt gøy med egne konsepter.

Under deres årlige Jeep Safari i Moab, Utah, USA (årets var nummer 51 i rekken), pleier de alltid å ha med seg flere spennende konsepter.

Disse konseptene (som alltid er kjørbare, og blir kjørt hardt mens safarien pågår) er fullstappet med alskens godis. Det resulterer i mange steintøffe bygg til glede for både Jeep-entusiaster og bilfolk generelt.

Jeep Quicksand
Jeep Quicksand

Quicksand

De skuffet definitivt ikke i år heller, og den tøffeste av dem het Quicksand. Det er en Wrangler med Hot Rod-stuk og litt snev av gamle tiders dragracing. Pentastar V6-motoren er kastet ut til fordel for en 6,4 Hemi V8, og med gammeldagse headers og et vilt Hilborn innsprøytnings-kit, ser motoren mer enn retro ut.

Denne ventes det heftige budrunder på

For å få den rette looken fjernet man B-stolpen, og kappet 10 cm av hardtopen. Bensintanken foran (Moon selvsagt) skjuler vinsjen, og mangelen på skjermer, samt fallskjermen bak gjør drag-looken komplett. Dette må være en av de tøffeste Jeeper vi har sett!

Jeep Safari
Jeep Safari

Safari

Av andre tøffe konsepter finner vi Safari, også basert på en Wrangler. Det er en litt mer familievennlig sak, hvor tanken er at de som sitter bak også skal få se mye, og det gjøres gjennom dører av aluminium og gjennomsiktig plast, mens et sete montert fast i bakluken blir med ut når man åpner luken, slik at den som sitter der kan se giraffer så godt som mulig.

Dette er bilen hvis du har tenkt å legge årets sommerferie med familien gjennom en ørken. Framkommeligheten er suveren, samtidig som bilen byr på ganske gode plassforhold.

Baksetepassasjerene kan også kontrollere den medfølgende dronen, slik at den kan fly foran bilen og oppdage eventuelle geparder på forhånd.

Jeep Grand One
Jeep Grand One

Arbeiderne krever å få lage elbil

Grand One

Jeep CJ Sixty Six
Jeep CJ Sixty Six

Så har vi Grand One, som er en 1993 Grand Cherokee i Restomod-stil. Bilen er hevet noen cm for å huse Goodyear KM2 hjul og 18 toms felger med det berømte «snowflake» mønsteret, bare litt modernisert. Hjulbuene er også litt mer voldsomme enn originalt, mens man under panseret finner en standard 5,2-liters V8.

CJ Sixty Six

Den kanskje stiligste av bilene er den såkalte Jeep CJ66, som er bygd med deler fra tre forskjellige generasjoner med Wrangler-biler. Fargen er Copper Canyon Orange, og går igjen også i felgene for å gi en heftig kontrast til det sorte.

En ny 6.4 Hemi V8 er under panseret, og man sitter godt i skikkelige sportsseter, mens racingseler og veltebur tar vare på sikkerheten. Kraftig kufanger og vinsj er selvsagt på plass i front, og CJ Sixty Six oser bilglede. Hvem vil vel ikke kjøre en skogstur med denne bilen?

Planla å stjele liket av legenden

Camping under tøffe forhold? Se video under: