Toyota-kundene velger i stadig større grad hybrid motorisering. Det illustreres godt blant annet gjennom Rav4-salget. Så langt i år er 99,7 prosent av registreringene av denne modellen hybride. Illustrasjonsfoto
Toyota-kundene velger i stadig større grad hybrid motorisering. Det illustreres godt blant annet gjennom Rav4-salget. Så langt i år er 99,7 prosent av registreringene av denne modellen hybride. Illustrasjonsfoto

Fikk tildelt Svarte-Per av politikerne – øker salget likevel

Nå velger 9 av 10 Toyota-kunder hybrid. Til tross for avgiftsøkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2016 var et særdeles godt år for nybilsalget i Norge. Toyota var landets nest mest solgte, bare bak VW.

Det japanske merket fikk imidlertid en dårlig start på året, da politikerne valgte å straffe ikke-ladbare hybrider gjennom avgiftsøkning. I stedet fikk de ladbare hybridene en betydelig avgiftslette.

Toyota, som inntil i mars ikke hadde en eneste ladbar hybrid, men til gjengjeld en lang rekke "vanlige" hybrider, fikk dermed utdelt Svarte-Per.

Men vanskeligere utgangspunkt til tross, året har startet svært bra.

Norgesbilen ble 50.000 kroner billigere over natten

Øker på alle fronter

Totalt registrerte Toyota 1.704 personbiler i mars, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Godt salg av hybridbiler har bidratt til at Toyota har økt markedsandelen fra 10,9 prosent i fjor til 12,7 prosent i mars 2017.

Samtidig øker antallet biler med 13,9 prosent. For kvartalet som helhet har Toyota en markedsandel på 12 prosent, en økning på 1,2 prosentpoeng fra i fjor.

Hva er verst for en bruktbil – alder eller kilometer?

Fire modeller på Topp 10

– Vår nye crossover C-HR har blitt svært godt mottatt av norske bilkjøpere og har bidratt sterkest til veksten hittil i 2017, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Samtidig er Rav4 og Yaris svært populære og er de mest solgte modellene i sine segmenter.

– Legger vi til Auris har vi nå fire modeller på Topp 10 hittil i år, sier han.

Denne følger opp en av Norges suverent mest solgte biler

I mars ble den ladbare utgaven av Toyota Prius lansert.
I mars ble den ladbare utgaven av Toyota Prius lansert.

Rav4: 99,7 prosent hybrid

Det er registrert 1.286 utgaver av SUVen Rav4. Det er en økning på hele 20,4 prosent fra i fjor. Og av disse er nå 99,7 prosent hybrider!

Prius, som ble lansert i ny utgave i fjor, selger også godt.

Men her er det ekstra spenning knyttet til den nylig lanserte ladbare utgaven. Den sørger nemlig for at Toyota endelig har en ladbar modell i sortimentet sitt igjen.

Prius Plug-in har en startpris på 324.000 kroner, mens vanlig Pris hybrid starter på 280.000 kroner. Skal du ha sistnevnte som 7-seter (ikke mulig i Plug in-utgaven), begynner prisen på 331.800 kroner (priser hentet fra OFV).

Rav4 er også et av de smarte bruktbilkjøpene du kan gjøre

Norges mest solgte modeller første kvartal

  1. VW Golf
  2. BMW i3
  3. VW Passat
  4. Toyota Rav4
  5. Nissan Leaf
  6. Mitsubishi Outlander
  7. Toyota Yaris / Toyota C-HR
  8. Skoda Octavia
  9. Toyota Auris
  10. Renault Zoe

VW og BMW mest solgt

Ser vi på totalmarkedet etter første kvartal, er det som vanlig VW Golf som ligger helt på toppen, med drøyt 2000 registrerte biler i årets første tre måneder. Her er forøvrig en fornyet utgave like rundt hjørnet, inkludert en e-Golf som får 300 kilometers rekkevidde.

Andreplass på listen kapres av BMWs elektriske i3, med 1.513 registreringer, foran VW Passat. Sistnevnte er registrert i 1.286 eksemplarer i 2017 per 31.3 2017.

Deretter følger altså Rav4, like foran Nissan Leaf.

Mitsubishi Outlander, som var nest mest solgte modell i fjor, er foreløpig på en sjetteplass. Det er registrert 973 biler, viser tallene fra OFV.

Nå er det smart å kjøpe brukt firehjulstrekker