Norske talenter-Thomas:

«Jeg kan snakke med døde. Noen ganger er det huset fullt»

Den spirituelle danseren Thomas Johansen (37) snakker ut om hva som ligger bak dansen.

37 år gamle Thomas Johansen imponerte mange da han danset sin spirituelle og energirike dans i Norske talenter.

Fredag kveld er det klart for andre semifinale i talentkonkurransen, og Johansen er klar med en ny opptreden. Nå forteller han hva som ligger bak dansen.

– Det er som om det strømmer en energi gjennom meg. Jeg kan ikke tenke eller planlegge. Energien og inspirasjonen finner meg. Og når jeg lar den få overtaket, merker jeg at jeg påvirker mennesker, sier Thomas Johansen til TV 2.

– Jeg senser alt

Thomas er danselærer, i tillegg til å jobbe som healer og coach.

– Jeg er veldig åpen og sensitiv. Jeg senser absolutt alt. Jeg hjelper mennesker til å få bedre helse og finne helhet i seg selv. Det har vært en veldig stor del av livet mitt, forteller han videre.

Han mener selv han har evner som ikke kan styres: De dukker opp når det er en mening med det. Det gjelder tankelesing, healing – og at han blir oppsøkt av avdøde mennesker.

– Jeg kan kommunisere med døde. Noen ganger kan det dukke opp folk når jeg sitter på bussen. Noen ganger er det huset fullt. Jeg lar de oppsøke meg, og snakker til dem hvis de ønsker det, mener han.

– Det er ikke noe skummelt med det. Men for mange som opplever det, så oppleves det skummelt. Men som regel vil de som dukker opp bare ha hjelp til noe, eller de vil formidle noe. Det høres nok rart ut, men det er som å hjelpe barn over gaten, mener Thomas.

Thomas fikk stående applaus etter emosjonell dans:

– Tar kontrollen fra egoet vårt

– Så du mener at du har overnaturlige evner?

– Det kalles gjerne overnaturlig, men det er egentlig veldig naturlig. Det tar bort litt av kontrollen fra egoet vårt, fra sinnet vårt. Det er noe vi ikke kan forklare, og derfor kalles det for overnaturlig, sier Thomas.

Tidligere i livet har han fått mye hets. Særlig i starten da han begynte å søke mot det spirituelle.

– Jeg har brukt mye tid i livet mitt på å tenke på hva andre synes om meg og hva de tror. Men det har jeg sluttet å bry meg om. Jeg føler meg trygg med meg selv og gjør det som er naturlig for meg, forteller han.

Sjekk ut Thomas' audition:

– Likevel er det slik at mange blir ukomfortable rundt meg. Jeg tror det er fordi de har vanskelig for å forstå hva jeg driver med, sier han.

Fredag kveld står Thomas Johansen nok en gang på scenen. Det gjør også illusjonisten Christian Wedøy, som er klar med et nytt stunt, de indiske danserne med Anshu Jain i spissen, sangeren My Therese Lepsøy, rockebandet Growndead, pianisten Anna Louise Bjørnstad, sangeren Tore Pedersen, tegnspråktolkeren Vilde, og hundetreneren Marianne med hunden Vega.

Nå er det seerne som bestemmer hvilke to innslag som går videre. Norske talenter ser du fredag kl. 19.30.