Shaw rett tilbake i United-troppen etter Mourinhos totalslakt

Luke Shaw krevde ett møte med José Mourinho etter karakterdrapet for åpen mikrofon. Plutselig var han tilbake i United-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Everton (21.00) | Se kampen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra kl. 20.15.

Luke Shaw er med i Manchester Uniteds grunntropp til tirsdagens kamp mot Everton. Det skriver stort sett alt som er av engelske medier, blant andre Sky Sports.

Det kommer som en overraskelse etter at Mourinho totalslaktet Shaw på en pressekonferanse.

Venstrebacken skal ha troppet opp på klubbens treningsfelt mandag og krevd et møte med manageren.

Hva han sa vites ikke, men det ser ut til å ha fungert. Senere samme dag ble han tatt bilde av sammen med resten av laget i det de ankom hotellet der de skal tilbringe kvelden og natten før onsdagens kamp.

Det betyr ikke nødvendigvis at han starter eller er på benken, da det er vanlig å ta med seg et par ekstra spillere i tilfelle noe skulle skje i forkant av kampen.

– Oppsiktsvekkende

Shaw var utelatt fra troppen mot West Bromwich, og det var på spørsmål angående det at Mourinho fyrte på sylinderne.

– Hvem? Luke Shaw? Det er vanskelig å få en plass på benken for hans del, sa Mourinho.

– Jeg kan ikke sammenligne ham med Ashley Young, Matteo Darmian eller Daley Blind. Måten han trener, oppfører seg på, fokuserer og ambisjonene han har kan ikke sammenlignes med de spillerne. Han er for langt bak, sier Mourinho.

Manchester United sliter med en skadeutsatt tropp, og at Luke Shaw er tilbake fra fryseboksen betyr ikke at de kalde tidene er over for den engelske landslagsbacken.

– Jeg syns det er oppsiktsvekkende at en potensiell verdensklasseback blir hudflettet offentlig av en egen manager. Jeg syns det er oppsiktsvekkende at United ikke lenger har en spillergruppe som kan korrigere manglende holdninger og dårlig treningsmoral. Jeg ser bare ett utfall: Shaw må gå, sier Øyvind Alsaker, vel og merke før det ble kjent at Shaw var tilbake i troppen.

Hvordan svarer Shaw?

Uansett bør det ha vært en vekker for den tidligere Southampton-spilleren.

Tidligere United-spiller Gary Neville har tro på Shaws potensial, men mener fremtiden hans nå avhenger av hvordan han svarer på Mourinhos kommentarer.

– Noe av det verste som kan bli sagt om deg som fotballspiller er at du ikke trener hardt nok, sier Neville i sin Sky Sports-spalte.

– Nå handler det om hvordan han håndterer de ordene. Tenker han: «Det var det, det var slutten for meg», eller tenker han: «Jeg skal vise deg». Jeg håper det blir det siste. Som assistent på landslaget har jeg sett talentet han innehar med egne øyne. Men han har en jobb å gjøre nå, for manageren har virkelig kastet hansken.