Utvist for obskøn gest da Frisk slo tilbake

Det var ampert da Frisk utlignet til 1-1 i finaleserien mot Oilers. Josh Soares ble utvist i ti minutter etter en obskøn gest. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frisk Asker - Oilers 4-2 (1-1 i kamper)

Se kampsammendrag nederst.

Oilers gikk på sitt første tap i sluttspillet med 2-4 borte mot Frisk. Nå er det 1-1 i finaleserien som sendes på TV 2 Zebra.

Kampen var en innholdsrik og til tider amper affære der Oilers fikk mange utvisningsmionutter.

Av de mer unødvendige utvisningene var Oilers' Josh Soares som hånet Oskar Nilsson og fikk ti minutter for det dommeren kalte en obskøn gest, slik du kan se i videoen øverst.

– Jeg har ikke hørt dét fra en hockeydommer før. Soares er sikkert forbanna fordi han mener Nilsson faller lett, slik han har tendens til å gjøre. Nilsson forsøker også å påvirke dommeren, og det er Soares lei av. Det viser han helt klart til Nilsson. Det er litt strengt, man må få lov å melde litt i en NM-finale, sa Follestad.

– Han filmer hele tiden. Jeg bare sa ifra, sa Soares om utvisningen etter kampen.

Oilers-spilleren la ikke skjul på at han mener dommerne ikke tillot nok tøft spill og hadde for mange utvisninger.

– Så du kampen? Der har du svaret. Dette er et mannfolkspill. De bare faller hver gang de takles. Hva kan man gjøre? spør Soares, som har planer om å spille tøft i de neste kampene også.

Frisks Vinny Saponari avviste totalt at det var filming fra deres side i kampen.

– Vi tar for mange utvisninger og mister rytmen da. Vi blir frustrerte når vi blir urettferdig behandlet, det ble vi i dag, men det må vi leve med, sa Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

Videodømming

En spesiell episode i førsteperioden vakte også oppsikt. Videodømming gjorde at da Frisk trodde de gikk opp til 3-0-ledelse, så ble det heller dømt 2-1.

Før det hadde Frisk pangåpnet mot Oilers med scoringer fra Anders Bastiansen og Jonas Berglund før det var gått seks minutter.

Etter 14 minutter jublet Tommy Kristiansen for scoring etter en situasjon ved Frisks mål. Men dommerne så ingen scoring og lot spillet gå.

Og spillet gikk i ett minutt til, helt til Berglund scoret det han trodde var 3-0-målet. Men da kunne dommerne bruke pausen i spillet til å se på Kristiansens situasjon på video. TV-bildene viste tydelig at det var scoring. Dermed ble stillingen 2-1 og klokken skrudd tilbake til da Kristiansen scoret.

– Det er nesten en science fiction-scoring. Det er bare Kristiansen som jubler, sa TV 2s ekspertkommentator Ole Eskild Dahlstrøm.

Frisk beholdt initiativet

Scoringen fikk fart på Oilers, som utlignet til 2-2 ved Dan Kissel før perioden var over.

Frisk tok ledelsen 3-2 etter en nydelig scoring i power play av Vinny Saponari. Utvisningen av Eric Nystrom på Oilers i forkant mente TV 2s ekspert Erik Follestad ikke burde vært dømt.

Ryans Hayes økte til 4-2 før sisteperioden var spilt i to minutter. Det ble også sluttrsultatet. Da fløyten gikk, kom det til knuffing blant spillerne slik at den tradisjonelle takk for kampen-seansen ble noe utsatt.

Før kampen insinuerte Frisk-leiren sterkt at Oilers-spillerne forsøkte å skade motstandernes målvakter med vilje. Bakgrunnen er at førstekeeper Nicklas Dahlberg måtte stå over mandagens kamp etter en skade han pådro seg mot Oilers lørdag. Frisk mener Oilers ikke akkurat forsøkte å unngå å skade keeperen da, noe Oilers avviser.

Neste kamp er i Stavanger onsdag kl. 19. Den sendes på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.