Mats Zuccarello under OL-kvalifiseringskampen mot Frankrike. 
Mats Zuccarello under OL-kvalifiseringskampen mot Frankrike.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Stjerne-nei fra NHL: Ingen Zuccarello og co i OL neste år

NHL tar ingen pause under OL i Sør-Korea. Dermed kan Mats Zuccarello trolig se langt etter OL-deltagelse for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens beste ishockey-liga, NHL, vil nekte sine spillere å delta i OL i Pyeongchang neste år.

De offentliggjør på sine nettsider at det ikke vil bli en pause i sesongen under lekene i Sør-Korea.

– I et forsøk på å skape klarhet i motstridende rapporter og pågående spekulasjoner, bekrefter vi nå at vi vil fortsette med planleggingen av 2017-2018-sesongen uten noen pause for å tilpasse oss vinter-OL. Vi vurderer saken til å være offisielt avgjort, heter det i meldingen.

Ifølge uttalelsen er de fleste klubbene i mot en pause, og i tillegg har undersøkelser hos fansen avslørt at flertallet av dem også er mot en OL-pause.

Den internasjonale olympiske komitéen (IOC) har tidligere betalt for NHL-stjernenes utgifter i forbindelse med reise, forsikringer og bokostnader for spillerne og deres gjester, men vil ikke ta den kostnaden lenger.

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har sagt at de vil ta kostnaden, men NHL-direktør Gary Bettmann har hatt bekymringer vedrørende at penger som burde vært brukt på grasrota i ishockey går til stjernene i OL.

De nevner også skaderisikoen og påvirkningen det har på de ulike lagene alt etter hvor mange spillere som blir sendt.

– Å ha en mer kompakt spilleplan kan gjøre spillerne mer slitne, mer utsatt for slitasje og sjansen for skade er større, sa Bettmann i desember.

Det kan også spøke for OL 2022. Ifølge NHL har IOC uttalt at dersom de ønsker å være med i lekene om fire år, må de også være med i Sør-Korea.

Nyheten er dårlig nytt for Norge med tanke på Mats Zuccarello og Andreas Martinsen, men enda mer skjebnesvanger for de store ishockeynasjonene som har mange aktive i NHL.

Flere stjerner reagerer.

– Skuffende nyheter. En stor mulighet til å markedsføre kampen på den store scenen er kastet bort, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.