God Finne matchvinner da Vålerenga kjempet seg til seier mot Viking

Vålerenga-trener Ronny Deila sammenligner Finne med Mini Jakobsen etter seieren.

Vålerenga-Viking 1-0

Se kampsammendrag i Sportsnyhetene øverst.

Bård Finne ble tungen på vektskålen da Vålerenga kjempet seg til tre poeng mot Viking.

Bergenseren var livlig gjennom store deler av kampen, og sju minutter ut i andre omgang satte han kampens eneste mål da Oslo-laget vant på hjemmebane.

Selv om Moa Abdellaoue vred seg i smerter etter en takling fra Steffen Ernemann tråkket Vålerenga på gassen og utnyttet ubalanse i Viking-forsvaret.

Ghayas Zahid nektet å spille ballen ut, og serverte til venstreback Ivan Näsberg som stormet mot dødlijen. En lekker chip fra Näsberg lurte Viking-keeper Iven Austbø og resten av forsvaret.

– Ferdigscoret

Til slutt fant han Finne på blank goal, som enkelt kunne sette inn 1-0.

– Det er ferdigscoret. For meg som offensiv spiller er det bare deilig med gratismål, gliser Finne i intervju med MAX etter kampen.

– Det er Ghayas og Ivan som skaper målet. Jeg får æren å tappe den inn, utdyper han til TV 2.

– Jeg ser ham, og chipper den til ham. Det var lett, sier Näsberg i samme intervju.

En scoring med Ronny Deila-stempel.

– Vakkert av Zahid og Näsberg. Slike angrep har vi sett fra Deila sine lag før, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen på twitter.

Sammenlignes med Mini

Etter kampen ble Bårde Finne kåret til banens beste på stadion, en kåring Vålerenga-trener Ronny Deila var enig i.

– Han var upåklagelig. Han gjør det han har gjort hele veien: scorer mål. Og samtidig gjør han en bra kamp. Det er veldig bra, sier Deila til TV 2.

– Han minner om Mini Jakobsen på sine beste dager. Han er veldig god på å time løpene sine, komme inn i farlige situasjoner og han scorer mye mål.

– Det er kanskje litt før min tid, jeg husker ikke for mye av Mini, men jeg vet han var en stor spiller. Det er hyggelig å få god tilbakemeldinger, men jeg må tenke at det er en av 30 kamper, sier Finne til TV 2 etter kampen.

Ronny Deila er imidlertid sikker på at den unge angriperen kommer til å få nettkjenning flere ganger.

– Tiden får vise hva han kan, men at han kommer til å gjøre flere mål i Vålerenga, det er jeg helt sikker på, sier Deila.

Ulik oppladning

Vålerenga og Viking har hatt helt ulike oppladninger til sesongen.

Mens Vålerenga under Ronny Deila satser stort, og har vært i stand til å ruste opp med navn som Bård Finne, har Viking måtte sette tæring etter næring og i mindre grad kunne styrke stallen.

Senest på overgangsvinduets siste dag ga Viking bort Abdisalam Ibrahim gratis til nettopp mandagens motstander. Dermed stilte Ibrahim på vertenes side fra start.

Vålerenga dominerte fra start

I starten av kampen så det også ut til at det skulle slå ut i stor grad også på banen.

Vålerenga dominerte, og særlig en livlig venstreside med Ivan Näsberg og Bård Finne skapte trøbbel for Viking-forsvaret innledningsvis. De var gode gjennom kampen.

– Vi har veldig god kjemi. Det er mer i vente, sier Näsberg etter kampen.

Da det ikke ga uttelling fikk gjestene fotfeste, og mot pause skapte siddisene også en del farlige sjanser.

Etter 1-0-målet 53 minutter ut i kampen festet imidlertid Vålerenga et godt grep om kampen.

De kommende minuttene både kunne og burde de ha doblet ledelsen. Når så ikke skjedde var de heldige som unngikk utligningsmål.

Etter et godt Viking-angrep var det plutselig vidåpent i Vålerenga-forsvaret. Claes Kronberg kom løs på høyresiden og slo ballen på tvers av feltet til Patrick Pedersen. Helt upresset fra ti meters hold dundret han ballen over.

Nærmere kom de ikke.

– Vi gjør kanskje ikke den beste kampen. Vi roter litt, men jeg får et debutmål, vi får tre poeng, og det er viktig for oss, sier matchvinner Bård Finne til TV 2.

Lik TV 2 Sporten på Facebook