Mannen ble varetektsfengslet i Inntrøndelag tingrett fredag. Han ble imidlertid vurdert til å være for syk til å sitte i fengsel og ble overført til psykisk helsevern fredag ettermiddag, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

I helgen har 24-åringen hatt tilhold i en helseinstitusjon med politivakt. To psykiatrisk sakkyndige skal vurdere om den siktede mannen var tilregnelig på handlingstidspunktet.

Stump vold

Drapet skjedde torsdag ettermiddag i forrige uke på åpen gate i et rolig boligstrøk i Steinkjer. Flere personer var vitne til hendelsen. Sønnen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. 24-åringens forsvarer opplyste til NRK før helgen at hans klient har innrømmet å ha forvoldt farens død, men at det i dette ikke ligger noen erkjennelse av straffskyld.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken er knusningsskader i hodet som følge av stump vold, opplyser politiet.

– Etterforskningen i saken pågår fortsatt. Det gjenstår fortsatt både noe teknisk etterforskning samt at det er en god del avhør som fortsatt skal gjennomføres, opplyser politiadvokat Kåre Svepstad.

Jehovas vitne

Ifølge Trønder-Avisa tilhørte den avdøde Steinkjer menighet av Jehovas vitner, der han hadde vært forstander. Mandag ble det også kjent at 24-åringen sto i kontakt med en psykiatrisk klinikk, og at det er opprettet tilsynssak. Det er Helse Nord-Trøndelag som har varslet fylkeslegen, skriver Trønder-Avisa.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha informasjon i saken. Vitner bes om å ringe politiet på 74 12 10 00.

(TV 2/NTB)