Lillebroren til fjorårets toppscorer med tidenes raskeste premieremål

Knuste Pål André Hellands to år gamle rekord i Eliteserie-debuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Frederik Gytkjærs tidlige scoring i Sportsnyhetene øverst!

Strømsgodset-spiss Marcus Pedersens grisetakling på Kristoffer Haraldseid var det som stjal overskriftene etter søndagens 1-3-tap for Haugesund.

Men gjestenes ene mål sørget for at en dansk 24-åring nå står i historiebøkene. Allerede etter 19 sekunder tok Haugesund ledelsen på Marienlyst, takket være det første målet i norsk fotball for Frederik Gytkjær (24), som er lillebroren til fjorårets toppscorer med 19 mål for Rosenborg, Christian Gytkjær (26).

Lillebrors scoring var ikke bare den raskeste scoringen i Eliteserien første runde i 2017, men den går også inn i historiebøkene som tidenes raskeste premieremål i Norges øverste divisjon.

Han slo Rosenborgs Pål André Hellands rekord fra 2015. Helland brukte 30 sekunder på å score mot Aalesund, og slettet med det en 44 år gammel rekord, som Stein Karlsen fra HamKam tok med sitt mål etter 49 sekunder i seriestarten i 1971. Moldes Fredrik Aursnes var nær i fjor med målet etter 34 sekunder mot Tromsø.

Erik Mjelde er tidenes raskeste målscorer, uavhengig av runde. I en kamp for Brann mot Haugesund i 2011 brukte han bare ti (!) sekunder.

– Det var fantastisk. Jeg kom i en posisjon hvor jeg har trent mye på feltet og jeg er trygg i den posisjonen. Det var deilig og det ga meg en best mulig start med scoring i min debut, sier Gytkjær til Haugesunds Avis.

Christian Gytkjær, som fikk kallenavnet «Bolleknekten» etter å ha deltatt på TV 2-programmet 2 mot 1.

– Skal vi si «Bolleprinsen»? sa kommentator Marius Skjelbæk i FotballXtras studio søndag kveld.

Frederik Grytkjær gikk hele sesongoppkjæringen uten å score.

– Det er ikke veldig imponerende det han har levert i vinter. Det var snakk om at Erik Huseklepp skulle starte sammen med Shuaibu Ibrahim på topp, men det ble Huseklepp på kanten. Gytkjær er en spiller det er store forventninger til, kanskje mest på grunn av navnet. Å få en sånn start for en spiss er gull verdt, mente TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Christian Gytkjær ble solgt til 1860 München i 2. Bundesliga i januar.