Hat trick fikk frem superlativene: – Ohi kan havne høyt oppe på toppscorerlisten

TV 2s fotballekspert gleder seg stort over stegene Ohi Omoijuanfo virker å ha tatt.

Se video av Ohis scoringer i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Stabæk-Aalesund 3-1

Ohi Omoijuanfos målteft berget Stabæk fra nedrykk forrige sesong. I serieåpningen var han ustoppelig og scoret hat trick i 3-1-kampen hjemme mot Aalesund.

– Problemet hans har vært at han ikke har vært på plass inne foran mål. I dag leverer han tre strålende scoringer. Hvis han fortsetter som dette, kan han havne høyt oppe på toppscorerlisten, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i Sportsnyhetene etter Eliteseriens 18.00-kamper søndag.

23-åringen var virkelig på hugget i solskinnet på Nadderud. I tillegg til hat tricket fikk Omoijuanfo hele tre baller i nettet annullert for offside.

– Tre mål. Det er fantastisk. I dag har han virkelig vært på jobb. Hvis han nå blir dyrket videre som spiss, blir det veldig spennende å følge ham, sa Mathisen underveis i FotballXtra søndag.

Angriperen startet målshowet etter et snaut kvarter. Alene med AaFK-keeper Andreas Lie stanget han inn 1-0 på en returball. Lie blokkerte Omoijuanfos første avslutning, men ballen ble aldri klarert ut av farlig sone.

Seks minutter senere var Omoijuanfo frampå igjen. Ved bakerste stolpe ruvet Oslo-gutten i luften og headet inn 2-0 på en presis slått corner fra Jeppe Moe.

Vil score tosifret

Hattricket var i boks da den brennhete spissen la på til 3-0 fem minutter ut i annen omgang. Lie reddet i forkant Tortol Lumanzas avslutning, men Omoijuanfo var på alerten og kunne enkelt trille ballen i nettmaskene.

– Det stinker mål av ham, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk i FotballXtra-studio.

Omoijuanfo måtte ut med skade drøyt 20 minutter før slutt. I fjor høst reddet han Stabæks eliteseriekontrakt med to sene mål i kvalifiseringen mot gamleklubben Jerv.

– Jeg har lyst til å komme opp på et tosifret antall scoringer. Man kan aldri garantere mål, men jeg kan garantere at jeg skal gjøre det jeg kan for å score, sa Omoijuanfo til NTB før helgens seriestart.

Mos-redusering

Aalesund hadde ikke mye å by på offensivt søndag, men Mustafa Abdellaoue skapte litt spenning med sin 1-3-redusering etter 65 minutter. Kort tid etterpå var samme mann nær å score igjen, men skuddet gikk via Jeppe Moe og like til side for mål.

Stabæk hadde flere sjanser til å øke til 4-1 på tampen. Innbytter Luc Kassi kom alene med Lie og lobbet ballen via AaFK-målvaktens hansker og i stolpen.

I fjor høst tok Aalesund seg ut av nedrykkstrøbbel med en forrykende innspurt. Sunnmøringene hadde da hele åtte seirer på sine siste ni kamper, men årets seriestart ble en tankevekker for Trond Fredriksen og co.

Stabæk møter Sogndal borte i neste runde, mens Aalesund tar imot Sarpsborg.

NTB/TV 2