Bendtner-mål da RBK knuste Odd: – En varmerke-scoring

En praktheading av Nicklas Bendtner, en perle fra Milan Jevtovic og et selvmål sørget for at gullfavoritt Rosenborg slo medaljekandidat Odd 3-0 på Lerkendal søndag.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Odd 3-0 (0-0):

Nicklas Bendtner trengte bare 57 minutter på å presentere seg i Trondheim.

Dansken sendte Rosenborg lekkert i ledelsen da han headet ballen i lengste i hjørnet. Ett minutt senere satte Fredrik Semb Berge ballen i eget nett.

Se Bendtners scoring i Sportsnyhetene øverst!

Milan Jevtovic limte ballen i krysset i det 70. minutt, og det sørget for at gullkandidat Rosenborg slo medaljekandidat Odd hele 3-0 i serieåpningen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen ble ikke overrasket over Bendtner scoret i sin RBK-debut på Lerkendal.

– Det er det han er hentet til Rosenborg for å gjøre. Slik han hang over Espen Ruud på bakerste stolpe er det ikke mange andre spillere i Norge som gjør. Det var strålende gjort, rett og slett. Det var en varemerke-scoring av Bendtner og Rosenborg, forteller Mathisen til TV 2 Sporten.

– Hvor mange mål kan Bendtner score for RBK denne sesongen?

– Jeg har sagt at han kommer til å score over 20 mål hvis han holder seg skadefri. Med tanke på hvor mange sjanser RBK skaper så kommer dansken til å dunke inn mål for Rosenborg, svarer eksperten.

Han medgir at Bendtner scoret på et tidspunkt da Odd styrte kampen.

– Men Rosenborg har bedre kvaliteter offensivt enn Odd. Og da RBK fikk sitt andre mål, klarte Odd ikke lenger å henge med, mente han.

Selv lovet Nicklas Bendtner at han har mer å gå på etter kampen.

– Det å score i min første kamp foran hjemmefansen var perfekt for meg. I førsteomgang var vi ikke så gode, men i andre omgang viste vi vår klasse. Jeg trives godt i klubben og har selvfølgelig mer å gå på, sa dansken i et intervju vist på Eurosport Norge.

Ingebrigtsen i pausen: – Spillerne var nervøse og preget
Odd skremte Rosenborg og skapte en rekke farligheter den første halvtimen på Lerkendal.

Blant annet headet Fredrik Semb Berge like over fra kloss hold etter at et frispark ble slått inn i feltet i det 34. minutt.

Men den første omgangen endte 0-0, et resultat Odd hadde mest grunn til å være misfornøyd med.

– Rosenborg skapte ikke noe som helst. Og de slet virkelig da vi la press på dem, slo Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fast til Eurosport Norge i pausen.

Kåre Ingebrigtsen var langt på vei enig i den oppsummeringen.

– Vi så ut som vi var litt nervøse og preget. Spillerne burde sluppet seg løs og spilt fotball, sa RBK-treneren til samme kanal.

Tore Reginiussen innrømmet at RBK ikke fikk orden på spillet sitt.

– Det var jevnt, men vi fikk det ikke til å flyte. Det ble litt for mye kaos, mente RBK-stopper Tore Reginiussen etter de første 45 minuttene.

To scoringer i løpet av ett minutt
Etter pause fikk Rosenborg mer orden på angrepsspillet.

Og i det 56. minutt presenterte Nicklas Bendtner seg. Den danske profilen steg til værs etter et innlegg fra Pål André Helland og headet lekkert ballen i lengste hjørnet.

Ett minutt senere stod det plutselig 2-0 til Rosenborg. Fredrik Semb Berge fikk en tå på Mike Jensens innlegg fra kanten, og satte ballen i eget nett.

20 minutter før slutt scoret Rosenborg igjen. Milan Jevtovic dro seg fri fra kanten og limte ballen i det lengste krysset. Dermed ledet Rosenborg plutselig hele 3-0.

Bendtner rett inn fra start
Nicklas Bendtner fikk sin første kamp fra start for Rosenborg i serieåpningen.

På kantene startet Pål André Helland og Milan Jevtovic.

Odd manglet Fredrik Oldrup Jensen som var ute med magetrøbbel. Joakim Våge Nilsen fikk vikariere som midtbaneanker.

Riku Riski startet som ving mot gamle lagkamerater på Lerkendal.

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Gersbach - Jensen, Konradsen, Midtsjø - Helland, Bendtner, Jevtovic.

Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Semb Berge, Hagen, Grøgaard - Berg, Våge Nilsen, Nordkvelle - Riski, Occean, Zekhnini.

Dommer: Tore Hansen, Feda IL.

Lik TV 2 Sporten på Facebook