Arsenal tok poeng mot City: – Et perfekt resultat for Chelsea og Tottenham

Storkampen mellom Arsenal og Manchester City endte 2-2. Det gir Chelsea-manager Antonio Conte god grunn til å glise.

Arsenal – Manchester City 2-2:

Leroy Sané og Sergio Agüero sendte Manchester City i ledelsen ved to anledninger, men Arsenal slo tilbake begge ganger ved henholdsvis Theo Walcott og Shkodran Mustafi.

Storkampen på Emirates i Premier League søndag kveld endte 2-2.

Se sammendrag øverst!

Manchester City er dermed 11 poeng bak ligaleder Chelsea. Onsdag møtes de to lagene på Stamford Bridge.

– Det blir veldig vanskelig å hente igjen Chelsea. Derfor burde vi ha vunnet kampen mot Arsenal. Men vi fikk bare ett poeng, men er klar til å møte Chelsea på onsdag, sa Citys første målscorer Leroy Sané til Sky Sports News.

Pep Guardiola har allerede startet forberedelsene til nok en storkamp i Lodnon.

– Vi møter et lag som er utrolig stabile. Vi har ikke mye tid på å forberede oss, men nå skal vi reise tilbake til Manchester og hente oss inn før vi skal tilbake til London og slå tilbake, sa spanjolen.

Wenger: – Jeg elsker denne klubben
Arsenal er sju poeng bak en topp fire-plassering for øyeblikket. Etter kampen fikk Arsene Wenger igjen spørsmål om sin fremtid.

– Vi er fremdeles med og kjemper om en topp fire-plassering, men det blir tøft. Jeg er profesjonell og lojal. Jeg elsker denne klubben. Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir værende her, men jeg har gjort min mening, og det er det viktigste. Avgjørelsen vil bli kjent veldig snart, sa Wenger etter kampen, ifølge BBC.

Danny Welbeck innrømmer at resultatene til Arsenal ikke har vært gode nok denne sesongen.

– Jeg synes at vi viste karakter, men jeg men vi er åpenbart ikke fornøyd med tabellplasseringen vår for øyeblikket. Vi vet at det ikke er godt nok for oss og for klubben. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme høyere på tabellen, sa Arsenals Danny Welbeck til Sky Sports News etter kampslutt.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mente resultatet passet Arsenal og Citys rivaler perfekt.

– Uavgjort var et resultat som passet Chelsea, Tottenham, Liverpool og Manchester United best, poengterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker og siktet til topp fire-kampen i Premier League.

– Kampen mellom Arsenal og Manchester City endte med et resultat som nok ingen av lagene er særlig fornøyd med, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Det er langt frem for City til å hente igjen Chelsea, og det er langt frem for Arsenal med tanke på en topp fire-plassering, mente Erik Thorstvedt.

Petter Myhre var enig.

– Fortsatt så mener jeg at Chelsea må gi det bort, men nå står det mellom Chelsea og Tottenham i tittelkampen, slo TV 2-ekspert Petter Myhre fast.

– Misnøyen med Wenger sprer seg
Øyvind Alsaker poengterer at misnøyen med Wenger i Arsenal sprer seg blant fansen. Også under oppgjøret mot Manchester City viste deler av Arsenalfansen frem sine «Wenger out»-plakater på tribunen.

– Stadig flere vil at det skal komme inn en ny manager hos Arsenal. Emirates la en demper på ambisjonsnivået en stund fordi det nye anlegget bandt opp midler, sa Alsaker før kampen, og fortsatte:

– Men det ble bygget for å slåss mot de sterkeste økonomisk, og Arsenal har aldri klart å nærme seg skikkelig. De var blant annet ti poeng bak Leicester forrige sesong da alle andre topplag sviktet. Og denne sesongen kommer Arsenal heller ikke til å vinne. Misnøyen med Wenger sprer seg til flere og flere, sa Alsaker.

Brede Hangeland mener Wenger snart må gå offentlig ut og si hva han skal gjøre neste sesong.

– Usikkerheten rundt Wengers posisjon gjør sitt utslag på banen. Alle trenger en avklaring med tanke på hvem skal være manager neste sesong.

– Iskaldt av Sané!
Arsene Wenger og Arsenal fikk den verst tenkelige starten på oppgjøret.

For allerede etter fire minutters spill ble Leroy Sané spilt gjennom, rundet keeper og sendte gjestene City i ledelsen.

– Det var en iskald avslutning av Sané, men en blytung start av Arsenal. På benken fortvilte Wenger, sa Alsaker en Citys tidligere 1-0-scoring.

Bare noen minutter senere kunne City doblet ledelsen da Kevin De Bruyne traff stolpen fra kloss hold.

Seks minutter før pause slo Arsenal tilbake. Theo Walcott lurte inn 1-1 etter litt klabb og babb i feltet.

– Kaosforsvar!
Men like etter sviktet det fullstendig for Arsenal. Omtrent rett etter jubelen hadde lagt seg etter 1-1-scoringen på Emirates dunket Sergio Agüero inn 2-1-ledelse i det 42. minutt.

– Arsenal sviktet fullstendig i forsvar og Sergio Agüero satte inn sitt 14. ligamål for sesongen. Men det var fryktelig forsvar av Arsenal, rett og slett kaosforsvar, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Arsenals forsvar var åpent som en låvedør, slo TV 2-ekspert Erik Thorstvedt fast i PL-studio.

Stanget inn 2-2 for Arsenal
Pep Guardiolas menn kontrollerte deremd inn til en 2-1-ledelse ved pause.

Både Arsene Wenger og Pep Guardiola gjorde bytter i pausen.

Gabriel Paulista kom inn for skadet Laurent Koscielny for Arsenal, mens Guardiola sendte Yaya Touré inn for Raheem Sterling.

I det 53. minutt utlignet Arsenal. Shkodran Mustafi steg høyest i feltet etter et corner og stanget inn 2-2-scoringen.

– Da er vi på snittet i kampene mellom disse to lagene. 2-2 og fire mål totalt, sa Alsaker etter Shkodran Mustafis scoring.

Drøye 20 minutter før slutt sendte Wenger innpå Olivier Giroud for Theo Walcott i jakten på vinnermålet.

Men det klarte ikke Giroud, og kampen endte 2-2.

Özil tilbake for Arsenal
For Manchester City ble både Raheem Sterling og Kevin de Bruyne friskmeldt før start etter å ha slitt med noen småskader.

Yaya Toure ble henvist til benken og erstattet av Jesus Navas. Fernandinho fortsatte på backplass.

Mesut Özil var tilbake i Arsenals startoppstillingen og erstattet Aaron Ramsey.

Danny Welbeck fikk fortsette på topp, mens David Ospina fikk keeperplassen.

Alex Oxlade-Chamberlain var ikke med i Arsenals tropp til kampen på grunn av skade.

Slik startet lagene:

Arsenals lag: Ospina - Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal - Coquelin, Xhaka, Özil - Walcott, Welbeck, Sánchez

Manchester Citys lag: Caballero - Fernandinho, Stones, Otamendi, Clichy - Navas, De Bruyne, Silva, Sané - Sterling - Agüero