Tut og kjør og tilskuer på banen da Skoda og co. snudde kampen for LSK i sluttminuttene

Flamur Kastrati så ut til å spolere Lillestrøms 100-årsjubileumsfest. Så dukket Lillestrøms ferskeste helter opp.

Se video av hendelsene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Lillestrøm-Sandefjord 2-1

Lillestrøm Sportsklubb ble stiftet 2. april 1917, og i søndagens Eliteserie-premiere mot Sandefjord ble det markert med stor fest og over 8500 tilskuere på Åråsen.

Lenge så det ut til at gjestene fra Sandefjord skulle spolere festen, men i sluttminuttene ble det etter mye tut og kjør allikevel suksess for hjemmelaget.

Først oppstod en situasjon der en tilskuer tok seg ut på banen seks minutter før slutt, så utlignet innbytter-debutant Michal Skoda i det 86. minutt, før Aleksander Melgalvis deretter sikret seieren med et skudd som gikk via en av bortelagets forsvarsspillere fire og et halvt minutt på overtid.

100-årsball ble sparket rett av banen - så scoret aktøren
Festen til LSK ble ikke bare markert på tribunen. Den ble også markert ved at kampballen var en replika av den som ble brukt for nøyaktig 100 år siden.

Gjestene fra hvalfangerbyen tok avspark, og deres debutant Flamur Kastrati skjøt ballen rett ut til innkast. Det hele var planlagt, og resten av kampen ble spilt med en moderne og tidsriktig ball.

Det skulle dog komme mer tydelige spoleringer av LSK-festen fra nettopp Kastrati senere i kampen. Halvveis i omgangen steg nemlig angriperen til værs og stanget inn 1-0 etter et flott innlegg fra Victor Bindia.

25 år gamle Kastrati, som har U-landskamper for Norge og A-landskamper for Kosovo, ble hentet til Sandefjord like før jul. I sin første seriekamp for klubben leverte altså den tidligere Strømsgodset- og Aalesund-spilleren definitivt varene før han forlot banen etter en drøy time.

– Det er egentlig bare å kontrollere den i hjørnet, sa Kastrati til Eurosport Norge da han ble intervjuet om scoringen i pausen.

Tilskuer på banen
Lenge så det også ut til at Kastrati skulle bli matchvinner, og LSK-fansen ble mer og mer frustrerte. En av dem var sågar ute på banen og i fysisk konfrontasjon med blant andre gjestenes Joackim Olsen Solberg etter en situasjon seks minutter før slutt.

– Det er ekkelt når folk kommer inn på banen. De har ikke noe der å gjøre. Jeg var bare nervøs for at han skulle ta lagkameraten min, så det var bare det jeg passet på. Det var ikke noe dramatisk egentlig, sa Olsen Solberg til TV 2 etter kampslutt.

Situasjonen oppstod etter at Erling Knudtzon hadde havnet i reklameskiltet like ved tribunen bak det ene målet.

– Jeg vet ikke hvor stygt det ser ut. Landingen så stygg ut. Men det var en som kom inn der og skulle passe på meg. Det setter jeg pris på. Lillestrøm står sammen, sa Knudtzon til TV 2 etter kamp.

Skoda debuterte med scoring - så kom seiersmålet
To minutter senere kom utligningen, og også den kom fra en debutant. Den Tsjekkeren Michal Skoda hadde kommet fra innbytterbenken 20 minutter tidligere, og han stusset et innlegg i nettet før han deretter mottok hyllesten fra hjemmefansen.

Skoda ble hentet til klubben så sent som torsdag, og gjorde virkelig jobben i sluttminuttene. Da Melgalvis' innlegg traff en forsvarsspiller var det også Skoda som var nærmest. Enkelte trodde faktisk at tsjekkeren hadde blitt truffet også i den situasjonen, men det ble han ikke.

Dermed var det Melgalvis, også han i sin første kamp i Eliteserien, som ble den største helten. Etter kamp satte angrepsmakker Erling Knudtzson ord på sluttminuttene.

– Det er kaos. Det blir kaos når vi på Åråsen lemper inn alt den skytsen vi har. Vi er tunge når vi slår de ballene inn i boksen der. Det oppsummerer Lillestrøms historie på en fin måte, sier han.