Aldri før har noen feiret ligatittelen så tidlig

Scott Sinclair med hat-trick da Celic sikret seg serietittelen i Skottland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hearts-Celtic 0-5

Celtic vant sitt 48. seriemesterskap med 5-0-seieren over Hearts søndag.

Scott Sinclairs to fulltreffere ga Celtic en 2-0-ledelse til pause, og ti minutter ut i andre omgang var kampen avgjort med Stuart Armstrongs 3-0-mål. Patrick Roberts' velplasserte avslutning og Sinclairs straffespark fastsatte resultatet til 5-0.

– Det var utrolig forestilling av hele laget. Vi har fortsatt jobb igjen før sesongen er over. Vi fortsetter å vinne, og det er mentaliteten her, sier Sinclair til BBC.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Aldri før har et lag lag vunnet skotsk Premiership med så mange som åtte kamper igjen å spille. Celtic kan også bli det bli det første laget siden 1800-tallet til å gå ubeseiret gjennom en hel ligasesong.

Kan vinne trippel
Brendan Rodgers, som kom inn som Ronny Deilas erstatter i fjor sommer, har allerede ført mannskapet til triumf i Ligacupen. De er også klare for semifinalen i den andre skotske cupen.

Celtic står nå med seks strake ligatitler, og klubben har 48 mesterskap totalt mot erkerival Rangers' 54. Ikke siden Alex Fergusons Aberdeen i 1985 har et lag utenfor Glasgow vunnet i Skotland.

Den norskamerikanske spissen Bjørn Maars Johnsen spilte hele kampen for Hearts, uten at han klarte å sette Celtic-målvakt Craig Gordon på noen store prøver. Johnsen har for øvrig ikke scoret i ligaen siden desember.

Sinclair-dobbel før pause
Hearts yppet seg fra start, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. I stedet sa Scott Sinclair takk for følget etter 23 minutter. Den tidligere Chelsea- og Manchester City-vingen spilte vegg med Patrick Robertsen, og plutselig var han forbi backen. Med en knallhardt skudd i nærmest kryss ordnet han 1-0.

Bare tre minutter senere fant Roberts og Sinclair tonen igjen. Sistnevnte ble spilt i bakrom og med en nok en klinisk avslutning satte inn 2-0.

Ti minutter etter pausehavnet ballen på 18 meter foran beina på Stuart Armstrong, som med et velplassert skudd satte inn 3-0 for Celtic.

Sinclair med hat-trick
Patrick Robert, som er på utlån fra Manchester City, sørget for at målfesten fortsatte etter en drøy time med en utsøkt avslutning i krysset. Med tre minutter igjen av ordinær tid ble Sinclairs dribleraid stoppet på ulovlig vis innenfor motstanderens 16-meteren. Straffen satte han iskaldt i mål.

5-0 var mer enn nok til å sikre Rodgers' andre pokal i skotsk fotball.

Aberdeen, som vant 7-0 over Dundee fredag, var nærmeste utfordrer, men klubben ligger 25 poeng bak seriemesterne. Rangers på tredjeplass er 37 poeng bak byrivalen.

Kristoffer Vassbakk Ajer, som er på utlån fra nettopp Celtic, spilte for øvrig hele kampen på midtstopperplass for i Kilmarocks 1-1-kamp borte mot Inverness lørdag. Rælingen-guttens nåværende lag ligger på sjuendeplass. Han fikk ingen ligakamper for Celtic før han ble lånt ut i januar.

Kolo Touré dro opp trøya for å vise magen til Ronny Deila