Se Sportsnyhetene:

Slakter Godset-helten: – Han ble maltraktert. Foten kunne røket rett av

TV 2s eksperter mener det var uforståelig at ikke Marcus Pedersen ble utvist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av Pedersens takling i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Marcus Pedersen spilte en av hovedrollene da Godset snudde 0-1 til 3-1-seier mot Haugesund.

Angriperen scoret 2-1-målet, men TV 2s eksperter mente angriperen burde vært utvist etter å ha grisetaklet Kristoffer Haraldseid etter 20 minutters spill.

– Haraldseid ble maltraktert av Marcus Pedersen. Han kom inn i høy fart med foten løftet. Det tikker av i alle bokser som skal gi rødt kort. Ola Hobber Nilsen hadde panorama-utsikt til det som skjedde. Han hadde ikke en eneste spiller, fugl eller noe annet i siktet, sier Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Det er totalt uforståelig for meg at ikke bare flekker opp det røde kortet. Hadde Haraldseid vært enda mer uheldig der, kunne foten røket rett av. Pedersen skulle vært sendt rett i dusjen, og skulle ikke spilt de tre neste kampene. Det er feigt dømt, fortsatte TV 2-eksperten.

Pedersen: – Ikke rødt
Dommen var krystallklar da Pedersen sendte Godset i føringen.

– Det måtte jo skje. Vi kan vel ikke si «lenge leve rettferdigheten» i Drammen, sier TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

– Han burde vært utvist, men blir matchvinner, sier Jesper Mathisen.

Pedersen er ikke enig i at han burde blitt utvist.

– Hadde jeg hatt strake bein, hadde jeg vært enig. Jeg kastet meg inn med leggskinna først, så jeg vil ikke si at det var rødt kort, men det var nær, sa Pedersen til Eurosport.

Gytkjær scoret
Haugesund tok ledelsen ved Frederik Gytkjær etter 19 sekunder, men reiste oppgitt hjem fra Drammen.

– Det er fantastisk å få en slik start, du kan ikke be om mer. Men jeg er forbannet over at vi slapp dem inn igjen i kampen, sa Gytkjær til Eurosport.

Først slapp Pedersen unna det røde kortet, mens Haraldseid måtte ut med smerter litt senere i omgangen.

FKH forsvarte seg febrilsk. Først fikk Vegard Skjerve avverget en Tommy Høiland-heading på streken, men Marco Tagbajumi sørget for 1-1.

Den bereiste spissen utlignet med en frekk hælstyring, før han avgjorde spenningen med å banke inn 3-1 etter at FKH-forsvarer Alexander Stølås helt umotivert serverte SIF-spissen i egen sekstenmeter.

Abdi utvist
Der Marcus Pedersen slapp unna rødt kort, måtte Haugesunds Liban Abdi se den siste halvtimen fra sidelinjen. Han hadde pådratt seg et tidlig gult kort for felling av Lars Vilsvik.

Da Abdi løp i veien for et frispark etter 59 minutter, valgte Nilsen å vise fram nok et gult kort til FKH-spilleren. Dermed måtte Haugesund avslutte med ti mann. Kanskje lå det i kortene at Marcus Pedersen skulle sette inn 2-1, mannen som altså skulle ha vært utvist tidlig i kampen.

– Vi fikk en helt avgjørende situasjon da Liban ble utvist. Den var unødvendig, sa FKH-trener Eirik Horneland.

– Med det røde kortet ble det vanskelig, fortsatte FKHs trener.

(©NTB/TV 2 Sporten)