Tre spillere måtte ut med skade da Tottenham tok innpå serieleder Chelsea

Kostbar seier på Turf Moor for Tottenham, som nå er sju poeng bak tabelltoppen.

Burnley - Tottenham 0-2

Burnley har vært i fantastisk form hjemme på Turf Moor denne sesongen, og Tottenham måtte som ventet kjempe for å få med seg poeng hjem til Nord-London.

Men etter 66 minutter fikk Totenham hull på byllen. Eric Dier satte inn 1-0 etter et hjørnespark, og med et snaut kvarter igjen av kampen fastsatte innbytter Son Heung-min resultatet til 2-0 for Tottenham.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Dermed tar Tottenham innpå serieleder Chelsea, som sensasjonelt tapte 1-2 hjemme for Crystal Palace. Med lørdagens resultater er det nå sju poeng opp til tabelltoppen i Premier League.

– Det var en utrolig viktig seier for oss, både tre poeng og det å ta innpå Chelsea. Det var viktig for oss, og vi snakket før kampen om hvor viktig denne kampen var. Jeg er veldig stolt. Første omgang med avbrutt av skader, men med tanke på andre omgang var det helt fortjent at vi tok seieren, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Tre Spurs-spillere ut med skade
Et skår i gleden for Tottenham er imidlertid at Victor Wanyama, Harry Winks og Victor Janssen alle måtte ut med skader i løpet av kampen. Fra før mangler Tottenham toppscorer Harry Kane med en ankelskade.

Wanyama ble byttet ut med en smell i ryggen, mens Winks landet forkjært og så ut til å pådra seg en ankelskade. Jenssen haltet av da han ble byttet ut med et drøyt kvarter igjen å spille.

Etter kampen hadde Pochettino hadde ikke noe nytt å fortelle om skaden til Winks, som så ut til å ha det fryktelig vondt.

Gigantisk Dele-sjanse
I en jevn og sjansefattig førsteomgang var det Tottenham som hadde den største muligheten, og Dele Alli lurer nok fortsatt lure på hvordan det ikke ble mål. Etter en drøy halvtime fikk Spurs-stjernen ballen på åtte meter etter en retur fra Burnley-målavkt Tom Heaton, men Alli blåste ballen over mål.

Vincent Janssen kom med en brukbar avslutning fra skrått hold i begynnelsen av andre omgang, men kampen var stadig målløs. Etter 66 minutter fikk Tottenham imidlertid den etterlengtede scoringen. Michael Keane slapp markeringen på landslagskollega Eric Dier, og Burnley fikk ikke hjørnesparket unna. Ballen endte i stedet i beina på Dier, som med en velplassert avslutning sendte gjestene i ledelsen.

Etter 77 minutter satte Son Heung-min inn 2-0 etter en strålende kontring. De skjedde bare tre minutter etter at sørkoreaneren ble byttet inn for Janssen.