Kristoff: – Jeg er mer nervøs nå enn da jeg vant i 2015

Alexander Kristoff lover å selge seg dyrt i Flandern rundt i morgen.

Se Flandern rundt på TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 10!

Alexander Kristoff er en av favorittene før Flandern rundt søndag. Katusha-rytteren vant monumentet i 2015, og er svært lysten på å gjenta bedriften.

– Jeg er ikke dårligere nå enn da jeg vant, men kanskje motstanderne mine er blitt hakket bedre. I 2015 var Tom Boonen og Fabian Cancellara ute, som kanskje var de to sterkeste på den tiden. Nå har vi Peter Sagan og Greg Van Avermaet. Vi får se om jeg har krefter til å henge med de beste inn til mål. Jeg drømmer i alle fall om det, sier Kristoff.

Han har begynt å kjenne spenningen i kroppen.

– Jeg er mer nervøs nå enn da jeg vant. Da hadde jeg ikke det presset på meg, for jeg hadde aldri vunnet det før. Nå vet jeg at det har gått. Da blir man mer nervøs. Jeg setter større press på meg selv, sier han.

Nøkkelen til suksess er å holde følge med de to største favorittene Sagan og Van Avermaet når det virkelig begynner å dra seg til.

– De har vært et lite hakk bedre enn oss. Jeg frykter at de kanskje er i en litt annen divisjon på søndag, selv om det er mange om beinet, sier Kristoff og legger til:

– Det er mange kritiske punkt i løypen. For min del er Oude Kwaremont den verste bakken om jeg kommer meg helskinnet dit. Jeg skal selge meg dyrt om jeg kommer dit i første gruppe, lover han.

Flandern rundt er et av de tøffeste sykkelrittene i året. Kristoff er forberedt på en voldsom posisjonskamp inn i de tøffeste bakkene.

– Det er en kamp for tilværelsen for å komme først inn i bakkene. Man bør være blant de ti første, for det strekker seg veldig ut. Det er plass til maks to-tre ryttere i bredden. Man må spurte alt man kan inn i bakken, før det roer seg litt. Så går det fort som bare det mot toppen. Man må ta hver sving som om det er mål, sier han.

Fredag kom kona Maren og sønnen Leo til Belgia. Det håper Kristoff slår positivt ut på søndag.

– Jeg har ikke vært syk på lenge. Sånn sett har inngangen vært perfekt. I tillegg er både Maren og Leo på plass. Det var de forrige gang jeg vant også. Jeg håper det bringer lykke, sier han.

Han smiler når han snakker om triumfen i 2015.

– Jeg håper jeg kan få den følelsen igjen. Det er et av de viktigste løpene i året og et løp jeg har markert ut på kalenderen for lenge siden. Jeg håper å ha toppformen inne i morgen, avslutter han.

Slik vant han et av verdens hardeste sykkelritt