Christian og Tinndølan gikk videre til Norske talenter-finalen

NYDALEN (TV 2): 12 år gamle Christian sjarmerte med nydelig sang, mens folkedansgruppa Tinndølan backflippet seg rett til finalen av Norske talenter.

Fredag kveld var det duket for første semifinale av Norske talenter, og for første gang måtte talentene vise hva de kunne på direktesendt tv.

Det var tankelesing, magisk slangedans med levende lys, et utrolig trommeshow, sterk dans fra vouge-gruppa Meraki, afrikanske rytmer, folkedans, slampoetry og fantastisk sang.

Christian (12) sang seg til finalen

Men – slik det alltid er i Norske talenter-semifinalene, var det kun to av innslagene som kunne gå videre til finalen.

Denne gangen var det to som lykkelig kunne få vite at de gikk videre: Nemlig Christian Ibarola (12) og folkedansgruppa Tinndølan.

Christian ble sendt direkte fra sin audition til kveldens semifinale, fordi dommer Bjarne Brøndbo ble så imponert at han trykket på gullknappen.

I kveld gjorde Christian det igjen – både dommerne og publikum ble imponert.

Ville gjerne gitt han en gullknapp til

– Hadde jeg kunne gi deg en gullknapp til, hadde du fått den med en gang! Her har vi en finalist! sa en begeistret Brøndbo i kveldens program.

– Du er et stort, stort talent! Det å klare en slik sang ... Jeg tror du rørte hele Norge nå! sa dommer Mia Gundersen.

Selv var Christian overlykkelig da han gikk videre i kveld.

– Det er helt topp! Jeg har så lyst til å stå på den scenen én gang til. Det er en utrolig følelse, forteller Christian til TV 2 like etter at sendingen er over.

– Hva får vi se i finalen?

– Jeg vet ikke ennå. Jeg tror mamma må hjelpe meg med å bestemme sang, sier 12-åringen.

Backflippet seg finalebillett

Også de 18 deltakerne i folkedansgruppa Tinndølan kunne ta med seg en finalebillett hjem i kveld, etter at dommerne måtte velge mellom dem og danseren Guzalnur Uqun (29).

– Dette var så lekent. Dette er vår arv! Vår tradisjon og arv. Og her står flotte ungdommer som fører vår arv videre, sa Mia Gundersen.

Danserne var helt målløse da TV 2 tok en prat med dem rett etter semifinalen.

– Vi vet ikke hva vi skal si. Vi har ikke ord! Vi er så glade for å komme til finalen. Men vi hadde virkelig aldri trodd det, sa Knut Boksasp Berge, og resten av gruppa stemmer enig i.

Hedret av Suleman

De ble stemplet som en favoritt av dommer Suleman Malik, som selv er danser.

– Det at han kalte oss for favoritt, er faktisk noe av det største som har skjedd, sier Berge.

– Jeg har reist mye for å finne inspirasjon. Og så ser jeg denne norske folkedansgruppa, og de gir meg like mye inspirasjon! Det varmer meg. Jeg elsker energien deres, og jeg elsker det de står for. Dette er kunst, sa Malik til TV 2 like etter at sendingen var over.

Norske talenter ser du fredager kl. 19.30 på TV 2 eller når du vil på TV 2 Sumo.