Linn Skåber (47) om ny sesong av «Best før»: – Det er mye å glede seg til!

Skuespilleren letter på sløret om den nye sesongen av vårens kleineste TV-serie.

Nylig hadde Linn Skåbers humorserie «Best før» premiere på TV 2. Serien har allerede høstet veldig gode tilbakemeldinger fra seerne.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at de kjenner seg igjen i dette livet. De fleste skriver at de nesten ikke klarer å se det, men at de ser det likevel. Det er fint, sier den ferske 47-åringen til TV 2 når vi møter henne på filmsettet.

I serien spiller Skåber Lena, en nyskilt 40-åring som prøver å stable livet tilbake på rett kjøl. Det byr på mange kleine situasjoner og pinlige øyeblikk.

Vanskelige værguder

Nå er Linn Skåber og gjengen i full sving med å lage en ny sesong. Dessverre spiller ikke værgudene helt på lag i slutten av mars.

– I dag ler jeg ikke så mye. I dag er jeg faktisk mest sur. Jeg er iskald, nemlig. I dag har jeg kaldt regn nedover ryggen og varmeposer i lommene. Vi prøver å gjøre det beste utav det, for det skal liksom være en nydelig sommerdag, skjønner du, forklarer hun.

– Du klarer jo å opprettholde et godt humør nå da?

– Jo, men det er jo bare fordi jeg er på intervju. Bak her er jeg helt jævlig, sier hun og ler hjertelig mens hun ser på sin leende sminkør.

– Se! Hun ler! Det er sant, sier hun.

– Hun blir sur

Christian Skolmen (46), som spiller Lenas hippe eksmann Morten, kan bekrefte at Linn blir litt snurt når det regner.

– Jeg synes hun er sur når det er sol også jeg. Neida, jeg bare tuller. Hun er alltid blid, og jeg vet ikke om hun blir sur når det regner.

– Jeg blir det, skyter Linn inn.

– Hun gjør det. Hun blir sur når det regner, sier Skolmen pliktoppfyllende.

Ungdomsvenner

Skolmen og Linn har kjent hverandre siden de var 17 år gamle, og livet utenfor settet på Best før er egentlig ikke så langt fra fiksjonen.

– Jeg har et langt liv sammen med Christian. Vi møtte hverandre da vi spilte i russerevyen. Han kom fra Fagerborg og jeg kom fra Ulsrud, også ble vi kjent, sier hun og fortsetter:

– Da hang vi sammen hele tiden. Det var litt spesielt, faktisk, for jeg hadde kjæreste, men det skjedde ikke at Christian ikke var med sammen med oss. Så vi var egentlig tre hele tiden, som hang rundt og bølla, sier Linn.

Og nå bor de i samme bygård.

– Vi er ganske nære, sier Linn.

– Så det er egentlig litt som i serien?

– Ja, faktisk! Bortsett fra at vi aldri har vært kjærester da!

– Ganske vanlig

På hjemmefronten hevder Linn at hun er ganske normal, men at hun og kjæresten, Simon Malm, har mye moro når Linn jobber med karakterene.

– Jeg tror han er veldig glad for at jeg er skuespiller og at det ikke er sant. Jeg tror ikke at han har sett alle episodene, sier Linn og ler.

– Vi snakker jo mye om ting jeg jobber med hjemme, så jeg tror det er mer spennende for ham å følge med i prosessen, liksom, idet ideene kommer. Det liker han å høre om, konstaterer hun.

– Er du litt gæren hjemme også?

– Jeg tror ikke jeg er så gæren hjemme, jeg tror jeg er ganske vanlig. Jeg prøver å ikke ta med meg alle karakterene hjem, for da hadde det blitt et grusomt sted å være, ler hun.

– Det er mye å glede seg til!

Skåber er noe hemmelighetsfull, men noe kan hun avsløre om kommende sesong.

– Lena skal blant annet prøve å bli kristen. Det gleder jeg meg til. Det er en favoritt. Og ja, vi får en del kjekke menn inn i livet, og litt politisk korrekte steinermødre. Det er mye å glede seg til, forte ller Linn.

Se «Best før» lørdager kl. 22.10, eller på TV 2 Sumo.