Se Arsenal - Manchester City på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no søndag kl. 17

Seks tap på de siste ni kampene har gjort Arsenal sjanseløse i tittelkampen og utslått fra Mesterligaen. To av de tre seirene kom i tillegg mot henholdsvis Sutton og Lincoln fra nivå fem. Håpet om å havne blant de fire øverste begynner også å henge i en stadig tynnere tråd.

Men Wenger mener hans uavklarte fremtid ikke har skylden for den oppsiktsvekkende formsvikten.

– Det ville vært en enkel unnskyldning
– Jeg er bekymret fordi vi har hatt dårlige resultater. Vi er ikke der vi ønsker å være. Selvtilliten faller kjapt, og man trenger tro for å spille god fotball. Det er viktig å gjenoppbygge selvtilliten fort, sier Arséne Wenger til Sky Sports.

Arsenal-manageren er klar på at hans fremtid ikke har hatt noen påvirkning på den siste tids resultater.

– Det ville vært en enkel unnskyldning. Om jeg blir to eller ti år til, så har jeg uansett den eksakt samme innstillingen og viljen til å vinne fotballkamper. I den posisjonen vi er nå kan vi ikke finne enkle unnskyldninger. Jobben vår er å prestere. Å være profesjonell er å prestere på banen og ikke se etter unnskyldninger som egentlig ikke er problemer, sier Arsenal-sjefen og legger til:

– Jeg tror ikke min situasjon påvirker spillerne. Man slipper ikke inn et cornermål fordi jeg ikke har signert en femårskontrakt. Vi må forsvare oss bedre, og det er grunnen til at vi har tapt mange store kamper.

Forundret Thorstvedt
TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt har forståelse for Wengers synspunkter.

– Slike ting er vanskelig å spekulere i. Påstanden om at man ikke kan ha en trener på oppsigelse og de tingene der har jeg alltid vært litt forundret over. Jeg tenkte i alle fall aldri på slike ting da jeg var spiller. Men det er klart at andre kan gjøre det. Arsenal har jo også flere spillere med kontrakter som nærmer seg slutten, sier Thorstvedt til TV 2.

Alexis Sánchez, Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey og Mesut Özil har alle kontrakter som går ut etter neste sesong.

– Merkelig at klubben ikke offentliggjør avgjørelsen
I intervjuet bekrefter Wenger igjen at han allerede har bestemt seg for sin Arsenal-fremtid og at den avgjørelsen ikke vil bli påvirket av om de blir topp fire eller ikke. Franskmannen, som har vært klubbens manager i over 20 år, uttaler at avgjørelsen vil bli offentliggjort snart.

– Jeg syns det er litt merkelig at klubben ikke går ut og forteller hva som skal skje. De tenker nok at de vil unngå unødvendig støy og ha fokus på det sportslige, sier Thorstvedt, som nå tror at Wenger blir værende på Emirates.

– Jeg trodde i utgangspunktet at dette kom til å bli Wengers siste sesong, men signalene som har kommet til nå tolker jeg dithen at han tar én sesong til. Det kan være fornuftig. Klubben må i alle fall være veldig trygg på den de henter inn som erstatter. En forhastet løsning kan fort gå galt, og det er verdt å vente på den riktige mannen. Vi har flere eksempler som viser at det er svært vanskelig å overta etter managere som har vært lenge i en klubb, f. eks. Sir Alex Ferguson i Manchester United.

WENGER OUT: Slik så det ut utenfor Emirates i forkant av Arsenals Mesterliga-møte med Bayern München. Foto: Reuters / Stefan Wermuth Livepic
WENGER OUT: Slik så det ut utenfor Emirates i forkant av Arsenals Mesterliga-møte med Bayern München. Foto: Reuters / Stefan Wermuth Livepic

– City-kampen blir en nøkkelkamp
Søndagens oppgjør mot Manchester City kan bli svært avgjørende i ligainnspurten. Før kampen ligger Arsenal syv poeng bak de lyseblå, men London-klubben har én kamp mindre spilt.

– Kan Arsenal fortsatt klare topp fire?

– Det er mulig, men jeg tror egentlig ikke det. Men det har skjedd mange ganger at Tottenham har lagt foran kort tid før sesongslutt, men likevel havnet bak Arsenal i midten av mai. Oppgjøret mot Manchester City blir en nøkkelkamp. De må egentlig vinne, eller i hvert fall ikke tape. Et tap der vil bare fortsette den negative trenden og skape mer uro, sier Thorstvedt.

– Mange omtaler det som en sensasjon om Arsenal skulle havne utenfor topp fire. Det er det ikke. Det er en sensasjon at Arsenal aldri har havnet utenfor topp fire under Wengers ledelse, mener den tidligere Tottenham-keeperen.

City går inn til storkampen med en helt annen formkurve. Pep Guardiolas mannskap er ubeseiret på de syv siste ligakampene. Lagene skal for øvrig møtes igjen senere i april, da i semifinalen i FA-cupen.