Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

9. september 2014 ble Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) påkjørt og drept da hun var på trilletur til barnehagen med sin halvannet år gamle datter.

Ulykken skjedde noen hundre meter fra Ullevål sykehus, der hun jobbet. Det kraftige sammenstøtet førte til at 26-åringen ble kastet mellom 14 og 15 meter bortover. Barnet i vognen kom fra ulykken med skrubbsår.

I rettssaken i Oslo tingrett i juni i fjor forklarte den 52 år gamle kvinnen at hun må ha vært bevisstløs da hun kjørte av veien, mens politiet mente kvinnen hadde sovnet bak rattet.

Aktoratet la ned påstand om at kvinnen skulle miste retten til å kjøre bil i tre år, samt sone 75 dagers ubetinget fengselsstraff, men retten kunne ikke utelukke at kvinnen mistet bevisstheten da hun traff Wilhelmsen. Hun ble dermed frikjent for uaktsomt bildrap.

I midten av mars startet ankesaken mot den kvinnelige sjåføren. Hun nektet fremdeles straffskyld holder fast ved at hun ikke husker noe fra ulykken.

Fredag ble 52-åringen dømt til 75 dagers fengsel slik aktoratet ba om, melder NRK.

Lagmannsretten mener kvinnen har vist grov uaktsomhet og betegner handlingen som «svært klanderverdig». Tiltalte er domfelt for uaktsomt drap med motorvogn, for uaktsom kjøring og for å ha kjørt bil til tross for at hun var trøtt.

52-åringen er også idømt tap av førerett for motorvogn i tre år regnet fra ulykkestidspunktet, og må betale oppreisningerstatning til de etterlatte samt erstatning for inntektstap til en av de etterlatte.

MEDISINSK DONASJON: De oppmøtte kunne donere Penger til PET-senteret (Norsk medisinsk syklotronsenter AS) som driver avansert medisinsk forskning og diagnostikk. Foto: Goran Jorganovich
MEDISINSK DONASJON: De oppmøtte kunne donere Penger til PET-senteret (Norsk medisinsk syklotronsenter AS) som driver avansert medisinsk forskning og diagnostikk. Foto: Goran Jorganovich