Aylar Lie truet med vold etter å ha reddet dyr

God kveld Norge (TV 2): Aylar Lie og Aja Nafstad om den nye organisasjonen deres, som har som mål å hjelpe dyr i nød.

Aylar Lie har startet en non-profit organisasjon som ønsker å hjelpe gatehunder og katter der de er.

Farlige operasjoner er en del av hverdagen til Aylar Lie og Aja Nafstad når de går i krigen for våre firbeinte venner.

Trusler fra hundeeiere

I lørdagens God Kveld Norge kan de to jentene fortelle om trusler fra dyreeiere i Beirut i Libanon, da de trengte inn for å hjelpe.

– I kveld ble vi vitner til dyremishandling av noen valper på åpen gate. Vi brøt selvfølgelig inn og tok med oss noen sterke menn for å fratta de disse valpene. Det var ikke så populært, så nå står det to biler utenfor hotellet vårt med sinte menn, forteller jentene til God Kveld Norge.

Motstander av pelsdyrnæringen

Jentene har reist til både Libanon, Kreta og Kypros i 2017 og har hjulpet til med alt fra ormkurer til parasittbehandlinger på hunder.

Aylars engasjement for dyr er ikke nytt. Hun har i mange år vært motstander av pelsdyrnæringen og er også vegetarianer da hun er motstander av masseproduksjon av kjøtt.

– Da jeg fikk hunden min Amanda for 14 år siden, så fikk jeg forhold til dyr og det utviklet seg til å bli noe veldig ekstremt. For meg så er det ikke noen forskjell på dyr og mennesker.

Valper på søppeldynga

På sine mange reiser rundt i Europa for å hjelpe dyr, har jentene sett mange grusomme situasjoner hvor dyr er innvolvert.

– Det er mange som setter valper på søppeldynga, valper i plastikkposer. De har ikke hus og får ikke vann og mat. Kulturen er anderledes når det gjelder dyrehold enn i Norge.

Jentene klarte å slippe unna de hissige hundeeierne i Beirut, men er klar over at jobben deres kan få konsekvenser.

God kveld Norge ser du lørdag kveld kl. 22.40 på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.