– Den perfekte avslutningen vil være å vinne mot Frisk

Stavanger Oilers-veteran Christian Dahl Andersen (36) legger opp etter sesongen, men først vil han snyte moderklubben Frisk Asker for NM-gullet.

Vi ble med veteranen på hjemmebane. Se reportasje i vinduet øverst!

Christian Dahl Andersen har spilt over 500 kamper for Stavanger Oilers, og fått med seg hele fem NM-gull.

Nå venter en helt spesiell finaleserie for 36-åringen, mot barndomsklubben Frisk Asker - som han også tok NM-gull med i 2002.

– Den perfekte avslutningen vil være å vinne mot Frisk. Det er moderklubben min, så det å spille mot de i en finale nå til slutt er ekstra spesielt, sier Christian Dahl Andersen til TV 2.

Se Stavanger Oilers-Frisk Asker på TV 2 Sumo og TV 2 Zebra lørdag fra 17.50!

Legger opp etter sesongen

Avslutningen han snakker om er ikke bare avslutningen på sesongen, for etter finalen legges skøytene på hylla for godt.

For å få mer tid sammen med konen Kathrine, og deres tre barn Henrik, Jakob og Christel.

– Det er en merkelig følelse, men akkurat nå tenker jeg mest på det som skal skje de neste to ukene. Akkurat nå kan jeg kjenne litt på det at det er litt bittert at jeg skal legge opp, i og med at det er veldig gøy nå. Men når jeg tenker på de 45 seriekampene neste år er det litt lettere å svelge, sier han med et smil, og legger til:

– Jeg føler jeg har fått utrettet det jeg ønsker på hockeybanen, og trenger noen nye utfordringer.

Først får Oilers en tøff utfordring i finaleserien, for Dahl Andersen tror Frisk blir det tøffeste motstanderen siddisene kunne fått.

– Jeg tippet Frisk i finale allerede før sesongen. De har et bra lag, er taktisk gode og har en god keeper. Utrolig bra førsterekke, og de spiller hockey med entusiasme og glede. Det har utrolig mye å si. Det lyser i øynene deres når de spiller, og det kommer til å bli tøffe kamper med høyt tempo. Så vi må være på vårt aller beste hvis vi skal klare å slå dem, understreker han.

Frisk har sjokkert Oilers

Denne sesongen har Frisk gitt de regjerende norgesmesterne overraskende bra matching. Hele tre kamper har gått til overtid, der Oilers har trukket det lengste strået. Ellers har de en seier hver i ordinær tid.

Det betyr at alt ligger til rette for en meget jevn, og spennende finaleserie.

En ekstra duell blir det når kameratene Dahl Andersen og Anders Bastiansen møtes på isen.

– Det blir selvfølgelig spesielt å spille mot Christian i en finale. Vi har vokst opp sammen, og spilt sammen siden vi var små knøtter. Vi har pratet litt sammen nå før det braker løs, men det er ikke noe man tenker så mye på når man spiller, sier Anders Bastiansen til TV 2.

Han vil ikke legge for mye vekt på resultatene i seriespillet, men mener at Frisk har en god mulighet til å ta sitt første NM-gull siden 2002 - da både han og Dahl Andersen spilte i klubben sammen.

– Serien lever ofte sitt eget liv, og vi kan i alle fall ikke leve på det som har skjedd tidligere. Men vi har jo fått noen ekstra fridager nå siden vi klarte å slå ut Lillehammer etter fem kamper, og forberedt oss godt. Det hadde vært veldig gøy med et nytt gull, men vi vet at det blir tøft. Vi er ikke favoritter, men når vi først har kommet til en finalen må vi jo prøve å vinne. Så jeg gleder meg til i morgen, understreker Bastiansen.

Men kameraten i Stavanger har ikke tenkt å gi bort gullet.

– For Asker ville det jo vært en drøm å ta det NM-gullet, men vi har ikke tenkt å la dem få gjøre det. Vi skal ta vårt sjette gull på rad, og vi har alle forutsetninger for å greie det, Men vi er nødt til å være på vårt beste. Jeg gleder meg til å spille de finalene her, og publikum har også noe å glede seg til, avslutter Dahl Andersen.