Derfor kjører Kristoff kroppen i senk før Flandern

Alexander Kristoff gjør alt annet enn å hvile seg i form til et av sesongens store mål.

Se Flandern rundt på TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 10!

Søndag klokken 10 starter TV 2 sendingen fra Flandern Rundt. Da håper 29-åringen at kroppen er fit for fight foran et av sykkelsportens hardeste én-dags-ritt. Flandern byr alltid på mye dramatikk og 18 beinharde klatringer (hellinger).

Men det største norske håpet følger et helt annet opplegg enn de største favorittene Greg Van Avermaet og Peter Sagan.

Mil etter mil
Mens de regjerende OL- og VM-vinnerne ikke har syklet et ritt siden søndagens Gent-Wevelgem, har Kristoff syklet seks konkurranser siden forrige fredag.

– Det har fungert andre år, så jeg satser på at det skal fungere også i år, sier Katusha-stjernen etter å ha kommet i mål på en råsterk 3. plass i torsdagens tempo i De Panne.

Etter den 14 km lange etappen ved kysten av Belgia i går, er Kristoff oppe i 100 konkurransemil den siste uka. Det tilsvarer distansen fra Oslo til Mo i Rana - inkludert noen omveier.

– Jeg prøver å kjøre kroppen i senk, før jeg tar det med ro de to siste dagene inn mot Flandern. Målet er at kroppen da skal overkompensere på søndag, og at man da har litt ekstra krefter og ekstra fylte lagre ettersom kroppen er vant til å ta i mye.

Kristoffs uke:

Fredag: E3 Harelbeke 206 km

Søndag: Gent-Wevelgem 249 km

Tirsdag: Driedaagse De Panne 205 km

Onsdag: Driedaagse De Panne 193 km

Torsdag: Driedaagse De Panne 118,5

Torsdag: Driedaagse De Panne (tempo) 14,2 km

= 985,7 km

– Hva gjør de andre favorittene?

– De fleste tar det rolig denne uka, så kjører de løp på søndag. Jeg satser på at mitt opplegg fungerer bedre. Det har jo fungert bra før (som i 2015 da han vant Flandern), men jeg har jo bare vunnet én gang så det fungerer jo bra på andre måter også, svarer han med et smil.

– Vinnerformel
Etter en skuffende start på De Panne, med en 7. plass på den første etappen, er sportsdirektør i Katusha-Alpecin, Torstein Schmidt, langt mer optimistisk etter den siste dagen av tredagersrittet.

– Vi har sett tidligere at det er viktig for Alexander med mange ritt for at han skal komme i form. Den vinnerformelen holder vi fast ved.

– Er det ikke en fare at han blir for sliten inn mot Flandern?

– Hvis det hadde vært dårlig vær denne uka, så måtte vi ha tatt grep. Men det har vært 15-20 grader og sol. Da er det en helt annen påkjenning for kroppen, svarer tyskeren.

Optimist
Nå er Katusha-Alpecin-laget på plass i Antwerpen, som for første gang skal være startby for det største belgiske idrettsarrangementet. Det er ventet hundretusenvis av tilskuere ute i løypa på søndag når rytterne skal sykle de 260 km til Oudenaarde.

– Det virker som om kroppen har blitt bedre og bedre jo mer jeg tar i. Jeg gikk veldig dypt på tempoen, og håper at det skal gi meg den siste lille piffen på søndag, sier Kristoff.