Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet og påtalemyndighetene i Sverige er sikre på at en av foreldrene drepte sin fem måneder gamle datter, skriver Aftonbladet.

Nå får moren 164.000 svenske kroner i erstatning for tiden hun har sittet i varetektsfengsel. Faren er forventet å få like mye.

Selv om påtalemyndighetene er sikre på at en av foreldrene drepte babyen, er det ingen av dem som har blitt tiltalt. Grunnen er at foreldrene skylder på hverandre.

Ble aldri noen rettssak

Det var en natt i januar i fjor at en fem måneder gammel jente kom bevisstløs inn på Centralsjukehuset i Karlstad med alvorlige hodeskader. Hun døde av skadene på sykehuset.

En lege politianmeldte dødsfallet. Dagen etter ble moren i 30-årsalderen hentet til avhør. Hun ble varetektsfengslet, mistenkt for drapet på sin egen datter. Noen uker senere ble også faren i 20-årsalderen varetektsfengslet.

Men det ble aldri noen rettssak. De erkjente begge at de var i rommet da babyen fikk skadene, men moren skyldte på faren, og faren skyldte på moren.

Det var umulig å bevise hvem som snakket sant, og etter tre måneder i varetekt ble begge foreldrene løslatt.

– Vi vet tid og sted, og vi vet at en av dem gjorde det. Men forklaringene deres er forskjellige, og vi kan ikke bevise hvilken versjon som stemmer. Derfor finnes det ingen mulighet for å tiltale noen av dem, sier påtalejurist Barbro Brännlund.

– Det føles forjævlig

Etter at foreldrene ble løslatt, søkte moren om erstatning for tiden i varetektsfengselet. Hun ble tilkjent 164.000 svenske kroner, som tilsvarer omtrent 157.000 norske kroner.

– Det er i hvert fall et lite plaster på såret, sier morens advokat, Roland Tidén til NWT.

Farens advokat, Ulf Ljungqvist, skal også søke om erstatning. Han regner med å få omtrent den samme summen som moren fikk.

Dette betyr at den av foreldrene som drepte den fem måneder gamle babyen, kommer til å slippe unna med drapet. I tillegg vil vedkommende dessuten få en betydelig sum penger.

For politiet oppleves det hele som opprørende og bittert.

– Det føles selvfølgelig forjævlig når vi vet at en av dem har gjort det, sier etterforskningsleder Jonny Thomann ved Karlstadpolitiet.