Martinsen og Canadiens til sluttspillet

Andreas Martinsen og Montreal Canadiens med viktig seier i nattens NHL-oppgjør.

SLUTTSPILL-KLAR: Andreas Martinsen (t.h.) skal spille NHL-sluttspill med Montreal Canadiens. Her fra oppgjøret mot Florida Panthers. Foto: Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports1

Vertskapet dominerte i første periode da Paul Byron satte pucken i mål etter sju og et halvt minutt. Snaut tre minutter senere la Tomas Plekanec på til 2–0. Ytterligere tre minutter, og Paul Byron var igjen frampå og sørget for 3–0 før pause.

Midtveis i andre periode reduserte Panthers ved Reilly Smith.

Knappe fire minutter inne i den siste perioden økte Canadiens ledelsen da Max Pacioretty scoret hjemmelagets fjerde mål. Men bortelaget hang på og Michael Matheson sørget for redusering til 4–2 etter nesten ni minutter. Canadiens viste muskler, og Brendan Gallagher sørget igjen for tremålsledelse etter tretten minutter, men hjemmelaget var fortsatt ikke ferdig. Phillip Danault sørget for kampens siste scoring drøyt tre minutter før slutt. Dermed endte det med 6-2-seier til Canadiens.

Norske Andreas Martinsen fikk drøye elleve minutter på isen i torsdagens kamp.

Med seieren sikrer laget fra Montreal en plass i vårens sluttspill. Ifølge nettstedet Eye on the prize er det stor sannsynlighet for at Canadiens møter det andre "norske" NHL-laget – Mats Zuccarellos New York Rangers – i første runde i sluttspillet.